Blauw Wit wint doelpuntrijke derby van Buiksloot

In de zondag tweede klasse B heeft Blauw Wit de echte Amsterdamse derby tegen dvc Buiksloot met 3-2 gewonnen. Adil Jamal was wederom bepalend door twee treffers voor zijn rekening te nemen.

In een leuke wedstrijd kreeg dvc Buiksloot eigenlijk te weinig. De ploeg van Leeroy Echteld was beter dan die van Ron van Niekerk maar gewoon niet effectief genoeg. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door de individuele kwaliteit aan de kant van  de thuisploeg. Met name Adil Jamal en Mohamed el Mahdioui staken er bovenuit.

1

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Nabil Amankour  wist doelman Dielingen echter niet te passeren. Aan de andere kant liet Jamal een grote kans liggen om de score te openen.  Die treffer van Blauw Wit leek er na 22 minuten dan toch te komen. Een boogbal van El Mahdioui leek keeper Wal te passeren maar omdat Rasim Yalcin de bal op de doellijn nog een laatste, onnodig, tikje wilde geven werd de zekere treffer afgekeurd wegens buitenspel.

2

Drie minuten later was het dan toch raak. Al kwam de treffer wel vanaf elf meter. Abdel Errachid werd binnen de zestien gevloerd en El Mahdioui schoot de 1-0 binnen. Lang leek de ploeg van Van Niekerk er niet van te kunnen  genieten. In de 28ste  minuut kreeg Buiksloot namelijk ook een strafschop. Roberto Randami zag zijn inzet echter gestopt worden door Lloyd Dielingen

De druk van Buiksloot hield echter aan wat uiteindelijk resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Randami die daarmee zijn gemiste strafschop goedmaakte (1-1). De wat ongelukkig keepende doelman Wal van Buiksloot kwam tien minuten voor rust nog goed weg na een blunder maar de 19-jarge doelman moest niet veel later toch weer de bal uit het net halen nadat  Jamal vanuit een vrije trap de 2-1 scoorde.

Adil Jamal

Na rust was de stand echter al weer snel gelijk. Randami zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-2. Buiksloot voetbalde beter maar kwam vervolgens nauwelijks tot kansen. Blauw Wit zocht het gevaar vooral via de counter.  Uit een van die counters was Jamal het eindstation (3-2).

Blauw Wit maakte het zich in het restant van de wedstrijd nog onnodig moeilijk door de kansen niet te benutten die het voornamelijk kreeg via de snelle uitbraken.  Jamal ging er in de slotfase nog van door maar tot een doelpoging kwam hij niet omdat Muhamed Olgun hebben afstopte. De verdediger ontsnapte aan de rode kaart. De vrije trap leverde niets meer op zodat de eindstand 3-2 werd in het voordeel van Blauw Wit.

3

Buiksloot staat nu nog wat vaster op de laatste plaats. Zeker ook om dat het van de week twee punten in mindering kreeg van de KNVB naar aanleiding van een groot aantal rode kaarten in de wedstrijd tegen Abcoude eerder dit seizoen.

4Blauw Wit-trainer Ron van Niekerk kan dus weer drie punten aan zijn totaal toevoegen. Van Niekerk: “ Wij zijn gewoon effectiever dan Buiksloot en daar gaat het natuurlijk om. Wij werken hard iedere week en dan is dit de beloning.” Zijn collega Echteld: “ Wij hebben gewoon nog wat tijd nodig om er echt een team van te maken.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Met dank aan Marcel Groenewoud
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)