Home / Algemeen / Blessure Alje Wiltenburg (De Dijk) lijkt mee te vallen

Blessure Alje Wiltenburg (De Dijk) lijkt mee te vallen

De blessure van Alje Wiltenburg lijkt op het eerste oog met de vallen. De centrale verdediger van De Dijk moest zich in het competitieduel tegen FC Lisse vroegtijdig laten vervangen met een kuitblessure. Aanvankelijk werd er gedacht aan een gebroken kuitbeen, maar dit blijkt na nadere inspectie toch niet het geval.

“Er zijn zaterdag meteen foto’s gemaakt en daarop was geen breuk te zien. Maandag ben ik naar de fysiotherapeut geweest en het lijkt erop dat ik een forse kneuzing heb in mijn kuitbeen”, vertelt een opgeluchte Wiltenburg. “Ik weet het pas echt helemaal zeker als al het vocht eruit is. Gelukkig waren op de echo geen spierscheuringen te zien, maar ik heb een flinke tik gehad. Volgende week kan ik pas echt kijken hoe het gaat, voorlopig is het positief nieuws. Het gaat met de dag beter.”

Wiltenburg raakte in november 2015 ook al ernstig geblesseerd (achillespeesblessure) en had toen de rest van het seizoen nodig om te revalideren. Dit lot lijkt hem nu in ieder geval bespaard te blijven. Wel zal het voor trainer Jochem Twisker de komende weken puzzelen worden want naast Wiltenburg heeft De Dijk met Jack Tuyp, Nabil el Gourari, Harry Zwarthoed, Achmed Ahahaoui, Kevin Westmaas en Abderrahim Loukili een aardig volle ziekenboeg.

Foto HAV: Alje Wiltenburg wordt ondersteund door Jack Tuijp en Harry Zwarthoed

Send this to a friend