Mouhsine el Yaacoubi (r)

Blessure maakt vroegtijdig eind aan stage El Yaacoubi (Zeeburgia) op Madeira

Mouhsine El Yaacoubi (Zeeburgia) kreeg twee weken de kans zich te bewijzen bij het Portugese União Madeira in de Segunda Liga, het tweede niveau. Door een scheenbeenblessure liep dat anders dan gewenst. De 21-jarige aanvaller keerde eerder terug naar Nederland en voegt zich nu weer bij Zeeburgia.

“Maandag tot en met vrijdag trainde ik gewoon mee, maar maandag en vrijdag kreeg ik een tik op mijn knie. Ik had teveel last om door te gaan en kon zaterdag en zondag niet meetrainen. Eigenlijk moest ik nog een week blijven, maar dat kon ik niet afmaken vanwege mijn blessure.”

Terwijl er in Portugal geen blessure werd ontdekt, bleek eenmaal teruggekomen in Nederland dat zijn scheenbeen scheef stond. El Yaacoubi: “Dat zorgde ervoor dat er erg veel druk op mijn knie kwam. In Portugal dachten ze dat er iets anders aan de hand was. Afgelopen maandag ben ik teruggekomen in Nederland en bij FysioMed hebben ze mij hersteld. Nu is de pijn voor 80% weg.”

“De trainingen gingen goed, totdat ik geblesseerd raakte. Ik was naar Madeira gegaan om mezelf te bewijzen, het was jammer dat me dat niet lukte. Ik denk niet dat een profcontract erin zat. Maar ik ben een mooie ervaring rijker op een mooi eiland.”

Toch is de jonge aanvaller blij om weer bij Zeeburgia aan te sluiten. “Ik kan nu weer bij de club aan mijn herstel werken. De stijl van de trainer (Imdat Ilguy, red.) ligt mij veel beter. Hij is heel scherp, zit er kort op. Dat is een groot verschil met Portugal. En bij Zeeburgia gaat het goed. In de eerste wedstrijden scoorde ik vijf keer, dat wil ik nu doorzetten. We willen uiteindelijk kampioen worden en daar wil ik deel van uitmaken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)