Blessure zorgt voor vroegtijdig einde carrière Randy Sanches

De loopbaan van Randy Sanches zit er op. De 37-jarige doelman van ZSGOWMS is dusdanig geblesseerd aan zijn linkerschouder dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor de zondag tweedeklasser. Aangezien Sanches eerder al had besloten dat dit zijn laatste seizoen was, komt er nu plotseling een vroegtijdig einde aan zijn lange loopbaan.

Sanches: “Ik had nooit verwacht dat het zo zou aflopen. Het gaat gewoon echt niet. Ik heb veel te veel last van mijn schouder. De laatste weken heb ik het nog geprobeerd, maar het wordt er niet beter op. Vorige week heb ik definitief besloten er mee te stoppen.”

Foto Jos Spitteler : Sanches in actie namens ZSGOWMS

Zo was de wedstrijd tegen United/Davo (tien dagen geleden) ineens de laatste van een lange en succesvolle reeks. “Natuurlijk wilde ik het zo niet afsluiten, maar ik heb een prachtige carrière gehad. Alleen dit jaar bij ZSGOWMS past eigenlijk niet in het mooie rijtje dat ik heb staan. De resultaten en mijn blessure zorgen ervoor dat dit echt een slecht seizoen is. Voor de rest kijk ik terug op alleen maar mooie herinneringen.”

Na tien jaar in de jeugd gespeeld te hebben, vertrok hij op zijn zestiende naar DWS. Daar werd hij gescout door RKC waar hij drie jaar speelden (waarvan twee als contractspeler). Via het Amsterdamse Xanthos kwam hij bij Turkiyemspor terecht. Onder Simon Kistemaker vierde hij daar het kampioenschap van de zondagamateurs in 2006. Ook bij NVC, Pancratius, De Dijk en Nieuw Utrecht proefde de sluitpost de smaak van het kampioenschap.

Randy Sanches stopt de beslissende strafschop waardoor Nieuw Utrecht promoveert naar de eerste klasse

In de zomer van 2014 verhuisde naar ZSGOWMS, waarmee hij in 2015 kampioen van de derde klasse werd. Vorig seizoen grepen de Amsterdammers net mis. “Ik heb overal met zo veel plezier gekeept, maar nu is het tijd voor iets anders. Ik heb een eigen keepersschool en sinds kort werk ik ook samen met spelersmakelaar bureau Aggregated. Ik begeleid twaalf keepers die bij een profclub zitten. Daar gaat steeds meer tijd in zitten en die jongens (zoals Stan van Bladeren van Jong Ajax, red.) verdienen ook mijn aandacht. En trouwens: ik ben 37, dus het is ook wel goed geweest zo.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!