Blessuregolf teistert Hoofddorp: “Helaas ken ik geen wonderdokter”

Met nul punten uit de eerste twee wedstrijden beleeft Hoofddorp een stroeve start in de zondag eerste klasse A. De afgelopen weken wordt de ploeg van Jethro Abram geteisterd door veel blessureleed. Een excuus mag het niet zijn, maar het ontbreken van bijna alle middenvelders speelt wel een grote rol.

Halverwege september raakte de ene na de andere speler geblesseerd en dat werd er de afgelopen weken niet beter op. Er lijkt een soort vloek op Hoofddorp te rusten. “Als trainer trek ik altijd eerst de spiegel naar mijzelf. Of ik iets fout heb gedaan met veel spierblessures. Maar dat hebben we allemaal niet. Eentje ging door zijn enkel, de ander trapte tegen iemands voet. Je verwacht dat iemand snel terugkomt, terwijl het nog vier weken duurt. En mijn aanvoerder, Wibout de Vetten, heeft een lichte hersenschudding en haakte afgelopen weekend tijdens de warming-up af. Dan moet opeens rechtsbuiten Lars van Rijn als controleur spelen.”

Het is zelfs zo erg dat Abram niet eens weet welke spelers hij zondag tegen FC Uitgeest tot zijn beschikking heeft. Er kan pas gepuzzeld worden na de training van donderdagavond; dan is duidelijk wie er wel of niet fit is. “We hebben vijf à zes middenvelders, waarvan er vijf geblesseerd zijn. Er kan er altijd wel eentje wegvallen, maar dit is extreem. En er is ook weinig tegen te doen. Ja, een wonderdokter aannemen. Helaas ken ik er geen.”

Toch is de stroeve start niet alleen te wijten aan de blessuregolf. Abram benadrukt dat zijn Hoofddorp nog altijd in opbouw is. “Tegen Boshuizen (0-1) verloren we van onszelf, 75 minuten tegen tien man. Zondag, bij AGB (4-1), zat het even niet mee. Ik heb een beetje het idee dat we met een handrem erop spelen en we maken verkeerde keuzes in het veld. Hoe ik die handrem kan krijgen? Drie punten, dan staan de koppies weer omhoog. Tegen Boshuizen werd bijvoorbeeld drie keer de bal van de lijn gehaald. Mijn spelers missen niet expres. Maar ik ben niet zo goed in playstationen en kan ze ook niet zelf besturen.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)