JOS - Virgil Smith
Virgil Smith verlaat JOS per direct voor Assyriska FF

Bliksemtransfer Virgil Smith naar Assyriska Föreningen

JOS Watergraafsmeer speler Virgil Smith (25) maakt per direct de overstap naar het Zweedse Assyriska Föreningen. Hij tekent bij de Zweedse voetbalclub uit Södertälje (regio Stockholm), die in 1974 werd opgericht door leden van de Assyrische gemeenschap in Zweden, voor drie maanden aangezien de tweede seizoenshelft op het punt staat van beginnen.

Een verrassende overgang naar de Zweedse Tweede Divisie mag het minstens genoemd worden. ,,Dat klopt”, aldus een lachende Smith. Smith was al op stage geweest in Zweden en een overgang werd beklonken met een overeenkomst voor de rest van het voetbalseizoen.

Hoewel Smith wel weer de nodige speeltijd kreeg bij JOS, na twee seizoenen met ups en downs, kijkt hij uit naar een nieuw avontuur. ,,Ik heb de ambitie om nog alles uit mijn carrière te halen en dit is voor mij een stap in de juiste richting. Ik ga me ook verder ontwikkelen als persoon, omdat ik ook ineens op mezelf ben aangewezen. Relatief gezien ver weg van familie, die mij altijd hebben gesteund en mij nu op afstand gaan volgen. Ik sta er voor het eerst echt even helemaal alleen voor.”

Als kind van FC Abcoude volgde Smith op jonge leeftijd zijn droom en ambitie. Via Zeeburgia lukte het om in de FC Utrecht Academie te gaan voetballen. Tot en met de O19 leek een profloopbaan in het verschiet te liggen. ,,Vanuit FC Utrecht ben ik anderhalf seizoen eruit geweest met een heupblessure en operatie. Via Olympia in Haarlem heb ik verder kunnen revalideren en sloot daarna aan bij JOS.”

Virgil Smith - JOS - Kampong
Smith in actie tegen Kampong tijdens de nacompetitie van 2023

Smith wordt semi prof, en dat betekent dat hij JOS per direct verlaat. ,,Helaas, ik vind JOS namelijk een unieke club. Er werd altijd wel gelachen, in voor- en tegenspoed. Het was een soort tweede familie. Ik heb er leerzame jaren gekend. Via het tweede elftal kreeg ik weer het vertrouwen terug en kon ik aansluiten. Ik ben toen heel goed geholpen door Marco Dettmer en dat ben ik niet vergeten. Ik ben heel erg blij met de kansen die ik kreeg.”

Bij JOS lukte het voormalig talent Smith nog niet om op structurele wijze het achterste van zijn tong te laten zien, toch was er voor de Zweede club een meer dan voldoende positieve indruk om Smith vast te leggen voor de rest van het seizoen.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)