Bloemendaal bezorgt DCG eerste nederlaag

Na de winterstop is het altijd aftasten hoe de voetbalteams eruit komen. Koploper DCG (derde klasse C) ging ongeslagen de rustperiode in en zag kans dit voort te zetten. Echter, Bloemendaal bracht daar vandaag verandering in. Waar DCG in de eerste helft meerdere kansen kreeg, maar er slechts één benutte, ging Bloemendaal er in de tweede helft met twee doelpunten vandoor. De einduitslag: 1-2. Helaas de eerste nederlaag voor DCG, maar een mooie start voor Bloemendaal.

_DSC4347

In de eerste helft speelde DCG redelijk, maar onrustig. Ze creëerden kansen en waren fel in de duels. Bloemendaal ging in dit spel mee. Al in de twaalfde minuut kreeg DCG een kans na een sprint van Haselhoef die de bal voorlegde op Bouwmeester. Deze schoot de bal net naast. DCG bleef kansen creëren, maar wist ze niet af te maken. De 1-0 had moeten vallen in de 38e minuut. Haddadi schoot de bal perfect voor op Kessing die voor de doellijn klaar stond. Hij schoot de bal in plaats van recht het doel in, recht omhoog langs de lat. Kessing bleef verslagen liggen.

_DSC4364

Gelukkig voor DCG, wist Bouwmeester in de 45e minuut toch het doel van Bloemendaal te raken. Thompson schoot richting het doel van Bloemendaal. Doelman Kerkman moest de bal weg boksen waarbij de bal recht voor de voeten van Bouwmeester kwam. Deze schoot de bal direct binnen. 1-0.

Na de rust speelde Bloemendaal meer zijn eigen spel. DCG kreeg minder kansen en Bloemendaal had niets te verliezen. Zij gingen de duels aan en namen meer risico’s. De strijd op het veld werd heviger. Helemaal toen Bloemendaal in de 85e minuut een vrije trap kreeg. De bal werd in het strafschopgebied geschoten waar de keeper van DCG de bal met één hand ongelukkig weg sloeg. De bal kwam voor de voeten van Koen Beeren die daar wel raad mee wist en scoorde. 1-1.

_DSC4421

Na de gelijkmaker, zag Bloemendaal de kansen groter worden. Met nog 5 minuten op de klok, lukte het Bloemendaal om nog een goal te maken. Weer was het Koen Beeren. De spits die een half jaar uit de running was vanwege een blessure, maakte zijn rentree nog mooier door in de 90e minuut de winnende goal te maken. Hij kreeg een diep gespeelde bal en schoot vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek. 1-2.

De blessuretijd mocht niet meer baten voor DCG. Bloemendaal benutte de kansen die zij kregen, DCG met een kater achterlatend.

Trainer John Limon van DCG baalde van de nederlaag, maar bleef reëel. ‘Wij hebben deze wedstrijd niet kunnen overtuigen. Wij hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd, maar waren niet nauwkeurig voor het doel. Ik hoop dat deze nederlaag ons wakker schudt. Het is een grote domper.’

Trainer Rob Buchel van Bloemendaal was tevreden met de uitslag. ‘In de eerste helft hadden wij teveel ontzag voor de tegenstander. We zaten niet in ons spel. Na de rust wonnen wij meer duels en durfden wij meer vooruit te voetballen. Na de gelijkmaker werd DCG angstig. Onze spits maakte in de laatste minuut een klassegoal. Wij hebben voor de eerste nederlaag van de koploper gezorgd.’

Verslag Anouschka Nuijens
Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG