Home / slideshow / Blokdijk versterkt Purmersteijn: “Wil een vaste basiskracht worden”
Piet Blokdijk

Blokdijk versterkt Purmersteijn: “Wil een vaste basiskracht worden”

Purmersteijn voegt komende zomer Piet Blokdijk toe aan de zaterdagselectie. De verdediger, die afkomstig is van Fortuna Wormerveer, werkte in het verleden al samen met Purmersteijn-oefenmeester Lars Keppel en maakt zodoende de keuze voor de vereniging uit Purmerrend.

Overstap Purmersteijn

Blokdijk speelde in het verleden bij uitstekende clubs als FC Volendam en Hollandia, maar voetbalde de laatste jaren in de vierde klasse. Bij Fortuna Wormerveer richtte hij met een groep de zaterdagselectie van de club op. Doelstelling was om de zaterdagtak zo snel mogelijk naar hogere klasses te laten promoveren. Het liep echter anders. “Alhoewel we bovenaan stonden met de club, ging promotie door de coronacrisis wederom niet door. Ik had echter geen zin meer om in de vierde klasse te blijven spelen.”

Daarom zat niets anders erop om verder te kijken. “Ik kwam met Lars Keppel, mijn oude trainer bij Fortuna Wormerveer, in gesprek. Anderhalve week later belde de trainer mij terug en vertelde hij dat hij mij graag bij de zaterdagselectie wilde hebben. Zodoende is het balletje gaan rollen. Of ik de club al kende? Absoluut. Ik heb natuurlijk als speler regelmatig tegen Purmersteijn gevoetbald. Ook spelen een aantal van mijn vrienden bij de club, waardoor ik voldoende van de club weet.”

Hoge verwachtingen

De defensieve versterking moet zich aankomend seizoen gaan bewijzen. “Iedereen begint gewoon weer op nul”, stelt Blokdijk. “Lars is een eerlijke trainer en staat zijn mannetje wanneer dat nodig is. Daarom vind ik het fijn om weer met hem te werken. Volgend seizoen moet de beste simpelweg spelen. Je moet jezelf iedere training en wedstrijd bewijzen. Voor mij is het lekker dat ik bij een trainer terechtkom die ik goed ken. Ik weet wat hij van mij verwacht en het is aan mij om mezelf volgend seizoen te bewijzen.”

Zélf heeft Blokdijk zich als doel gesteld om een vaste basiskracht te worden. “Het liefst speel ik centraal achterin, maar eerlijk gezegd kan ik in de gehele achterhoede uit de voeten. Bovendien wil ik belangrijk zijn voor het team, zoals elke speler dat als doel heeft. Wat we als team willen bereiken? We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst staan en een periodetitel pakken. Een kampioenschap zou helemaal geweldig zijn, maar uiteindelijk willen meerdere clubs dat. Komend jaar gaan we zien wat mogelijk is”, aldus Blokdijk.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Schermer naar Purmersteijn zaterdag: “Keuze was snel gemaakt”

Send this to a friend