Blunder KNVB in bekertoernooi

De KNVB district west 1 heeft een behoorlijke fout gemaakt als het gaat om de extra te spelen wedstrijden in het bekertoernooi. Abcoude, NVC en Argon kregen onlangs te horen dat ze in een halve competitie zouden strijden om een plaats in het betaalde bekertoernooi. De regels blijken niet te kloppen en de wedstrijden gaan dus NIET door.

In het landelijke bewaarnummer van de bond staat dat:  Voor de KNVB beker plaatsen zich 56 teams uit het amateurvoetbal (32 clubs uit de topklasse en de 24 halve finalisten uit het districtsbekertoernooi (4 x 6 teams). Tot zover is alles duidelijk. Maar dan punt drie:

“ Indien een vereniging zowel deelname verkrijgt vanuit plaatsing voor de topklasse seizoen 2012/‟13 alsmede vanuit de halve finales om de KNVB beker voor amateurs, dan komt de opvulling vanuit de verliezend kwartfinalisten. Hierbij is het aantal wedstrijdpunten, behaald in de betreffende bekercompetitie vanaf de knockout-fase, leidend (met uitzondering van eventuele tussenronden). Indien het behaalde aantal wedstrijdpunten geen doorslag geeft, is het desbetreffende doelsaldo doorslaggevend. Indien ook het desbetreffende doelsaldo geen doorslag geeft, is het desbetreffende aantal doelpunten vóór doorslaggevend. Indien ook dit geen doorslag geeft, bepaalt het lot. “

De wedstrijden die in eerste instantie zijn ingepland zijn er dus weer uitgehaald. Aanstaande zondag zou er al gestart worden met NVC-Argon.

Voor Abcoude zijn de druiven extra zuur. De club rekende op een herkansing,  zoals door de KNVB eerder aangegeven. Trainer Rini van Roon vindt het ongelofelijk: “NVC is de lachende derde. Hele vreemd allemaal en het is ook niet eerlijk. Het scheelt nog al wat in je puntenaantal of doelsaldo als je tegen een hoofdklasser of bijvoorbeeld een vijfdeklasser hebt gespeeld. Ik ben erg teleurgesteld. We keken er wel naar uit. Het is toch een beetje een bonus. Aan de andere kant geeft het ons wel wat rust anders hadden we vijf wedstrijden in veertien dagen moeten spelen. We zitten natuurlijk ook in een beslissende fase van de competitie. Het is een behoorlijke fout die ze gemaakt hebben maar het is niet anders. Ik kan er ook niets meer aan doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)