Bnar Toofeek (RODA’23): “Ik voel geen extra druk”

De vuurdoop van Bnar Toofeek als hoofdtrainer van RODA’23 verliep succesvol. De eerste bekerwedstrijd wonnen de Bovenkerkers met 2-0, een goed voorteken voor het nieuwe seizoen. Met een vernieuwde een zeer jonge selectie hoopt Toofeek op handhaving in de zondag tweede klasse B.

Voor het eerst is hij actief als eindverantwoordelijke, nadat hij vorig seizoen de Onder-19 onder zijn hoede. Heel veel anders is het hoofdtrainerschap volgens hem niet. “Ik vind het vergelijkbaar met de A1 (Onder-19). Ik voel geen extra druk van het bestuur of de omgeving. Ik leg zoveel druk op mezelf dat mijn omgeving mij niet meer kan raken.”

Nog voordat de voorbereiding van start ging, moest Toofeek zich al bezighouden met de samenstelling van de selectie. Zo raakte de oefenmeester vier ervaren krachten kwijt aan de Zaterdag 1 van RODA’23. “Ik heb met die vier jongens nog samen gespeeld en weet dus wat ze kunnen. Je zag vorig jaar ook dat deze spelers vaak belangrijk waren door misschien net dat beetje extra ervaring wat ze hebben. Dit moeten we opvangen met de nieuwe jongens.”

De selectie van de Bovenkekers bestaat vooral uit jonge jongens. Een gemiddelde leeftijd van 22 jaar ziet de oefenmeester overigens niet als een zwakte. “De jongens die erbij zijn gekomen willen werken en dat is uiteindelijk je kwaliteit. Voetballend moet het nog vele malen beter, maar daar gaan we heel hard aan trainen.” Het doel voor de promovendus is immers handhaving. “RODA’23 is zo’n grote club met zoveel leden, die hoort in de tweede klasse. En als er meer inzit, gaan we daar natuurlijk voor.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)