Bobby Bosma keert na twee jaar Ajax terug naar Pancratius

Bobby Bosma speelt na de zomer weer voor Pancratius. De aanvaller verliet de Badhoevedorpers anderhalf jaar geleden om zijn geluk bij zaterdag Hoofdklasser Ajax te beproeven, maar kiest nu voor een terugkeer naar de zondag tweedeklasser.

“Ik zat er al langer over na te denken om terug te komen”, zegt Bosma. Nadat bekend werd dat Danny Hijzelendoorn de nieuwe hoofdtrainer van Pancratius wordt, was hij direct om. “Ik ken hem goed en na het gesprek met hem heb ik meteen aangegeven te willen komen. Pancratius is mijn club en mijn vrienden spelen hier ook. Het ging al wat langer rond in de kantine van Pancratius dat ik terug wilde keren. Bij Ajax heb ik het wel een beetje gezien inmiddels. Ik zat nog te denken waar ik anders zou willen voetballen, maar ik kon me niks anders bedenken dan bij mijn oude club.”

Het is echter wel sportief een stapje terug voor de vleugelaanvaller, van de Hoofdklasse naar de tweede klasse. “Maar daar heb ik geen spijt van. Bij Ajax heb ik mogen ruiken aan de Hoofdklasse. Ik heb niet veel gespeeld, weinig kansen gehad en ook niet meer de ambitie om op hoog niveau te voetballen. Wat ik nu wil is vooral de gezelligheid weer meemaken. Bij Ajax miste ik het wel om na een wedstrijd met z’n allen de kantine in te gaan om wat te drinken.”

Toen Bosma twee jaar geleden naar Ajax vertrok, had hij de hoop om een basisplaats te veroveren. Ondanks dat de 26-jarige rechtsbuiten de laatste tijd minder aan spelen toekwam, kijkt hij terug op een leerzame tijd. “Ik heb samen mogen spelen met goede voetballers. Alles was goed geregeld en de trainingskampen naar het buitenland waren een mooie ervaring. Ik denk dat, als ik meer had gespeeld, de kans groter was geweest dat ik had gebleven. Het leukste vond ik altijd dat mensen onder de indruk waren als je in je Ajax trainingspak aankwam. Het blijft toch Ajax waar je speelt en dat is voor een hoop mensen erg bijzonder.”

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)