Bobby Bosma verruilt Pancratius voor Ajax

Bobby Bosma speelt volgend seizoen voor Ajax. De aanvaller komt over van zondag tweedeklasser Pancratius. Bosma is al de zevende versterking voor de ploeg van Jorg Smeets. Eerder werden Bilal El Amrani (Odin 59), Rowendy Schoop (RKAVV), Giordano van der Pol (LRC), Berry van ’t Land (SDO), Thom Leenen en Donny Kessing (beiden DCG) al binnen gehaald door de Hoofdklasser.

De vleugelspeler is na zes jaar in het eerste elftal van Pancratius toe aan een nieuwe uitdaging. “Als Ajax belt sta je daar natuurlijk voor open en na een goed gesprek met trainer Jorg Smeets heb ik besloten om volgend seizoen voor Ajax te spelen. Ik denk dat dit het juiste moment is om deze stap te maken.”

Bosma beleeft met Pancratius een teleurstellend seizoen in de zondag tweede klasse B. “We hadden er veel meer van verwacht,” aldus de creatieve aanvaller. “Voor dit seizoen was de doelstelling om mee te strijden om het kampioenschap. We kunnen nu constateren dat het helaas niet is gelukt om dat te bewerkstelligen. Ik speel, nadat ik ook een aantal wedstrijden bepalend ben geweest, de laatste wedstrijden ook wat minder. Ik hoop dat we de komende wedstrijden goede resultaten neerzetten want ik wil het seizoen hier goed afsluiten.”

Bosma kijkt vol goede moed uit naar volgend seizoen. “Ik hoop dat ik bij Ajax een basisplaats verover en belangrijk kan zijn. Met Pancratius heb ik een aantal jaar geleden in de top van de eerste klasse gespeeld en ik weet dus wat er gevraagd wordt op een hoger niveau. Het zou mooi zijn als we volgend seizoen bovenin kunnen meedraaien in de Hoofdklasse.”

Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!