Boeiend gelijkspel Pancratius-Blauw Wit

Pancratius en Blauw Wit hebben vanmiddag in een boeiende wedstrijd de punten moeten delen. Na negentig minuten stond er 1-1 op het bord. Over de gehele wedstrijd gezien was dit misschien terecht, hoewel beide ploegen de kansen hadden om de winst binnen te slepen. Voor Blauw Wit betekent dit het vijfde punt en de ploeg van Ulrich Landvreugd kijkt uit naar een volle winstpartij. Pancratius behoudt met dit punt de aansluiting bij de top van het klassement.

Pancratius begon veel beter aan de wedstrijd dan Blauw wit. In de 8e minuut was het al raak toen Jaap Smeeing te veel vrijheid kreeg op links. Met een schuiver in de verre hoek tekende hij de 1-0 aan. Het was het vijfde doelpunt voor Smeeing dit seizoen. Blauw wit zat nog steeds niet in de wedstrijd en leed veel balverlies. De kansen die zij kregen kwamen uit dode spelmomenten. Zo schoot Adil Jamal een vrije trap op de paal. Voor Pancratius waren Smeeing en Tony Schreurs vaak betrokken bij gevaarlijke aanvallen. Na en half uur kwam de wedstrijd meer in evenwicht en toonde Blauw Wit meer inzet. Toch konden spitsen Melvin Holwijn en Yannick Valpoort nog niet dicht genoeg bij het doel komen. De eerste helft eindigde triest. Blauw Wit verdedigers Justin Sporkslede en Furkan Ozer kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Ozer brak hierbij zijn neus en scheurde zijn wang. Op een brancard werd hij afgevoerd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door dit trieste voorval begon de tweede helft een kwartier later.

Jaap Smeeing maakte de 1-0 voor Pancratius

In de tweede helft een totaal ander Blauw Wit. Achterin ging de ploeg 1 op 1 spelen en voorin werd er veel fanatieker druk gezet. Holwijn en Valpoort kwamen meer aan de bal en Aziz Oauouirst kreeg meer grip op het middenveld. De ploeg werd hiervoor meteen beloond toen in de 48ste minuut Holwijn zich tussen twee verdedigers door probeerde te manoeuvreren. Hierbij werd hij onreglementair gestopt en de bal ging op de stip. Oauouirst trapte vanaf elf meter onberispelijk in de bovenhoek. 1-1. Blauw Wit voelde dat er nog meer te halen viel en drong aan. In de 58ste minuut kwam Achraf Bedissi door over links en zijn schot ging via de onderkant van de lat het veld weer in. Het was moeilijk te zien of de bal over de lijn was geweest. Ook Valpoort kwam dichtbij, maar hij stuitte op de uitstekend keepende Roy Schut van Pancratius. Opvallend genoeg ging er even later ook een vrije trap van Pancratius via de onderkant van de lat het veld weer in. Hierbij leek het erop dat de bal wel degelijk achter de lijn stuiterde, maar ook hier werd geen doelpunt gegeven. Het slot van de wedstrijd had beide kanten op kunnen vallen. Blauw Wit bleef aanvallen, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Pancratius had nog wel de kracht, maar was niet zorgvuldig in de afwerking. Zo bleef het boeiend en eindigde deze uiterst sportieve wedstrijd in 1-1.

Justin Sporkslede leidt de verdediging van Blauw wit

Trainer Ulrich Landvreugd was verbaasd dat zijn ploeg weer te slap begon.
Landvreugd:’Ja, dat was geen goed begin, dat hebben we vaker. Ik heb me in de rust dan ook behoorlijk opgewonden en wat harde woorden laten vallen. In de tweede helft ging het veel beter en hadden we ook nog kunnen winnen. Al met al is dit een terechte uitslag.’

Trainer Ton Pronk van Pancratius kon ook leven met een gelijkspel.
Pronk:’Voor de neutrale toeschouwer was dit een leuke wedstrijd denk ik. Wij waren de eerste helft beter, maar scoren dan te weinig. Ik vond die penalty voor Blauw Wit makkelijk gegeven en die bal onderkant lat van ons was volgens mij een doelpunt, maar goed. Een gelijkspel geeft de verhoudingen wel goed weer.’

Trieste aftocht voor Furkan Ozer
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)