Boelee stopt tijdelijk met voetballen: “Halve Sassenheimer geworden”

Mike Boelee heeft de kicksen voor even aan de wilgen gehangen door per direct te vertrekken bij Ter Leede. De verdediger richt zich de komende tijd op zijn werk, zodat hij wellicht in de zomer van 2021 weer bij een club kan aansluiten.

Ingewikkeld besluit

Boelee is na acht jaar Ter Leede een échte clubjongen geworden. Desondanks besloot hij de club deze maand te verlaten. “Ongeveer vier maanden geleden heb ik een prachtige kans op mijn werk gekregen. Ik heb vervolgens heel lang nagedacht wat ik daarmee wilde doen en nog even gedacht dat ik het nog allebei kon blijven doen. Toen het dichterbij kwam, kreeg ik al door dat ik een keuze moest maken. Werken moet ik natuurlijk mijn hele leven nog en voetballen kan ik wel weer oppakken als ik alles op de rit heb, dus daarom heb ik voor mijn werk gekozen.”

Het was voor Boelee een ingewikkeld besluit. “Het heeft niet voor niets vier maanden geduurd. Ik had daar zélf simpelweg gewoon even de tijd voor nodig, omdat het geen beslissing is die je over één nacht ijs maakt. Wat de doorslag heeft gegeven? Toch wel de druk die erbij komt kijken om drie keer in de week naar Sassenheim te moeten. Niet zozeer om wekelijks te presteren, maar wel om elke keer aanwezig te zijn. De tijd die ik aan het reizen was kwijt geweest, steek ik gewoonweg even liever in de zaak. Al zit ik natuurlijk niet voor niets al acht jaar bij de club. Inmiddels ben ik een halve Sassenheimer geworden en dat voel ik ook écht zo. De club is altijd goed voor me geweest, dus daarom was het een lastig besluit om uit elkaar te gaan.”

Mogelijke terugkeer

Het nieuws betekent allerminst dat Boelee definitief niet meer op de voetbalvelden te bewonderen is. “Helemaal niet, want ik ben ambitieus genoeg. Ik ben daarnaast helemaal fit. Mijn ambitie is om zo snel mogelijk alles op poten te zetten, al gooit het coronavirus wat roet in het eten. Voor mij heb ik op de planning staan om rond de kerst eens te gaan kijken hoe alles ervoor staat en wellicht neem ik dan wel weer contact op. Of dat weer bij Ter Leede is? Dat heeft de verkeur, maar natuurlijk moeten we dat van beide kanten willen. Als het niet bij Ter Leede is, dan ga ik naar een club ergens in de buurt.”

Turbulente carrière

De carrière van Boelee begon bij RODA ’23 en kwam in 2002 in een stroomversnelling terecht. Hij sloot namelijk aan in de AZ-jeugdopleiding en speelde daar tot de zomer van 2010. Via Telstar kwam hij terug naar zijn jeugdliefde RODA ’23. In 2012 maakte hij vervolgens de overstap naar Sassenheim. “Het mooiste stuk was natuurlijk bij AZ, het ruiken aan het profvoetbal en de jeugdinterlands die ik heb gespeeld. Dat was natuurlijk de kers op de taart. Daarnaast waren de twee kampioenschappen die ik bij Ter Leede mocht vieren werkelijk absolute hoogtepunten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Glim speelt na de zomer voor Ter Leede: “Complete plaatje klopte”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)