Glim speelt na de zomer voor Ter Leede: “Complete plaatje klopte”

Feyo Glim maakt komende zomer de overstap naar Ter Leede. De middenvelder, die momenteel uitkomt voor De Dijk, zet bij de club uit Sassenheim een vervolgstap in zijn carrière.

Speelminuten

Glim genoot de afgelopen tijd van interesse van verschillende clubs, maar besloot uiteindelijk voor Ter Leede te kiezen. “Ik had de keuze uit verschillende clubs uit de Tweede en Derde Divisie, maar heb het gevoel dat ik in de Derde Divisie meer ervaring kan opdoen”, legt hij uit. “Ik acht de kans namelijk groter dat ik daar ga spelen. Clubs in de Tweede Divisie kijken simpelweg meer naar ervaring en speelminuten, dus ik denk dat je daar beter kunt binnenkomen als je al veel minuten achter je naam hebt staan.”

Ter Leede

Toen hij voor een Derde Divisieclub koos, had hij alsnog de mogelijkheid tussen verschillende clubs. Wat was de reden dat hij voor Ter Leede koos? “Ter Leede meldde zich allereerst vroeg, dus dat sprak veel vertrouwen uit. Bovendien gaan de middenvelders die momenteel bij de club spelen weg, waardoor Ter Leede mij als kernspeler binnenhaalt. Daarnaast zijn de trainer, hoofdscout en technische commissie enthousiast over me. Kortom: de club sprak veel vertrouwen in me uit en dat vind ik belangrijk. Dat voelt goed.”

Dat hij als kernspeler wordt aangetrokken, betekent overigens niet dat hij per definitie een leidersrol op zich neemt. “Het is altijd kijken hoe je in de groep valt, maar natuurlijk probeer ik altijd mijn steentje bij te dragen en ervaring mee te nemen. Natuurlijk neem ik altijd het voortouw en ga ik voorop in de strijd, maar het is lastig te zeggen of ik een leidersrol krijg.” De doelstelling van Ter Leede past Glim als een jas. “De ambitie van de club is om tussen plaats 5 en 10 te eindigen. Het is natuurlijk een mooie doelstelling om te proberen bovenin de Derde Divisie mee te draaien. Voor mij is het prachtig om weer op een hoger niveau te spelen. De Hoofdklasse is leuk, maar de Tweede en Derde Divisie bieden mij simpelweg meer uitdaging. Zo ga ik stap voor stap hogerop.”

De Dijk

Glim maakte een bewuste keuze om al een half jaar van tevoren zijn beslissing te maken over zijn vervolgstap. “Het geeft rust voor mezelf om het seizoen af te maken bij De Dijk en mezelf daar volledig op te focussen. Anders ben je bezig met andere club en dat leidt toch af. Ter Leede bood mij gewoon een compleet plaatje aan dat helemaal klopte, dus daar ben ik blij mee”, aldus Glim.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Pim Hols

De Dijk-talent Glim: “Dan ben je natuurlijk trots”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)