Boelee van RODA’23 naar Ter leede

Mike Boelee verlaat het Bovenkerkse RODA’23 na één seizoen alweer. De verdediger speelt komend seizoen voor Ter Leede uit Sassenheim. De voormalig profspeler van AZ en Telstar kwam naar RODA’23 toen hij bij Telstar geen contract meer kreeg.

De 21-jarige Mike Boelee speelt komend seizoen dus in Sassenheim bij Ter Leede dat nog in de race is voor promotie naar de topklasse zaterdag. Ter Leede wordt het nieuwe jaar getraind door Henk Wisman (oude trainetr FC Volendam) en zo is ook het contact met de club tot stand gekomen. Boelee: “Wisman kende mij nog uit mijn tijd toen ik bij Telstar en AZ speelde. Zo is het contact ook tot stand gekomen. Ik heb met de technische commissie van Ter Leede een goed gesprek gehad en we waren er dan ook snel uit”.

Boelee heeft een overeenkomst voor één seizoen met Ter Leede.  Daarmee lijkt een terugkeer in het betaalde voetbal uitgesloten. Boelee: “Ik heb het betaalde voetbal wel even uit mijn hoofd gezet. Ik ben daar niet meer mee bezig. Toen ik aan het eind van vorig seizoen bij Telstar geen contract meer kreeg heb ik er van alles aan gedaan om ergens een contract te verdienen. Uiteindelijk liep het allemaal op niets uit en ben ik met mijn vrienden bij RODA’23 gaan voetballen in de tweede klasse. Nu ga ik dus weer een stapje hoger. Dat is ook altijd de bedoeling geweest.  Het betaalde voetbal hoeft voor mij niet meer”.

Boelee die elf jaar in de jeugdopleiding van AZ speelde en vervolgens uitkwam in de Jupiler League voor Telstar is komend seizoen dus te bewonderen in het shirt van Ter Leede.

Foto’s Oranje en AZ (www.azjeugd.nl), RODA’23 (Jos Spitteler)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)