Boeting: Winnen nu het belangrijkste.

Bij Swift moesten ze een tijdje op hem wachten, maar Tijs Boeting liet gelijk zien dat hij er weer was. Met twee doelpunten van de aanvaller werd er met 2-1 gewonnen van Marken en dus kan er voorzichtig weer gekeken worden naar een plek in de nacompetitie. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met matchwinner Boeting over het slot van het seizoen.

Op de vraag of hij zich een betere terugkeer had kunnen wensen afgelopen weekend moet de spits lachen. Boeting: ‘Nee, eigenlijk had ik het zelf niet beter kunnen bedenken. Het werd tijd dat Swift weer een overwinning zou boeken en het is altijd leuk om belangrijk te zijn voor de ploeg. Boeting beseft dat hij dit seizoen teveel wedstrijden heeft gemist voor zijn ploeg. ‘Dit seizoen heb ik te weinig gespeeld. Dit kwam vooral door mezelf. Ik ben een tijdje weggeweest en heb last gehad van blessures. Nu is het zaak om weer te spelen en belangrijk proberen te zijn voor de ploeg’, aldus Boeting.

Na vier gelijke spelen was de winstpartij van afgelopen zaterdag (6 april) wel nodig volgens Boeting. ‘We konden een overwinning wel goed gebruiken na al die gelijke spelen’. Meteen werd er vooruit gekeken naar de wedstrijd komen zaterdag tegen Castricum. Boeting: ‘Thuis hebben we het behoorlijk moeilijk gehad tegen Castricum. We kwamen ook niet verder dan een gelijkspel. Maar gezien de plaats van Castricum op de ranglijst, Castricum staat onderaan de ranglijst in de zaterdag eerste klasse A, moet er zeker gewonnen worden.’

Over het behalen van de nacompetitie is Boeting heel duidelijk. ‘Als we vijf keer winnen, zit een plek er misschien nog in. Dan zouden we op basis van de ranglijst nog een kans maken. De vraag is natuurlijk of dit scenario heel reëel is. Wat ik wel weet, is dat Swift van iedereen in deze competitie kan winnen’, zegt een vastberaden Boeting. De gewonnen wedstrijd tegen Marken moet dan het nodige vertrouwen geven voor de laatste vijf wedstrijden.

Wat betreft het scoren van doelpunten heeft Boeting zichzelf geen doel opgelegd. Boeting: ‘Het teambelang staat voorop. Het doelpunten maken op zich is voor mij geen doel. Zolang mijn doelpunten maar resulteren in overwinningen, dat is voor mij het belangrijkst.’

De wedstrijd tussen Castricum en Swift wordt zaterdag 13 april om 14:30 gespeeld op sportpark “Noord-End”.

 

Door Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)