Home / Algemeen / Böke (ZSGOWMS) spreekt na uitschakeling over ‘mislukt seizoen’

Böke (ZSGOWMS) spreekt na uitschakeling over ‘mislukt seizoen’

Er kan een dikke streep worden gezet onder het seizoen van zondag derdeklasser ZSGOWMS. De ploeg van Murat Böke strandde in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Het Amersfoortse APWC was de Amsterdammers te slim af: 2-0.

Het verhaal van het seizoen, noemde Böke het. Interviews van andere wedstrijden waarin puntverlies werd geleden konden er zo bijgehaald worden. Allemaal dekken ze dat verhaal. Volgens de oefenmeester ‘typisch ZSGOWMS’. “Heel veel kansen, meer balbezit, goed gevoetbald. Noem het maar op. Zij schieten één keer op doel van 35 meter en die bal vliegt erin. Verder zijn ze niet in de buurt geweest. De hele wedstrijd was het voor hun verdedigen, tijdrekken en wegschieten. Maar ja, in deze fase gaat het om de winnaar en zijn gaan door.”

Halverwege de eerste helft kreeg ZSGOWMS de eerste tegenslag te verwerken. Tot ieders verbazing verdween het zondagsschot van Sinan Mahmutogullari achter de verbouwereerde doelman Tamba dos Santos. In de fase daarvoor hadden de Amsterdammers de kans op de openingstreffer laten liggen. Arabi el Abdessadak koos ervoor om zelf te schieten waar afleggen een betere optie was geweest, Desley Grunberg had het vizier tweemaal niet op scherp staan en Moestafa Ait Hassan trof de paal.

APWC beperkte zich tot verdedigen en het missen van de vele kansen begon te frustreren bij de bezoekers. Had ik ze er maar zelf in kunnen schieten, moet Böke hebben gedacht. Vlak voor tijd waren de druiven helemaal zuur. Uit een tegenaanval gooide Yasin Kurt het duel definitief op slot, waardoor het nacompetitie-avontuur voor ZSGOWMS is geëindigd in de eerste ronde. “Echt, echt, echt een hele grote domper. Dit had ik niet verwacht.”

De oefenmeester ging zelfs zo ver het seizoen ‘mislukt’ te noemen, nu zijn ploeg er niet in is geslaagd na één seizoen terug te keren in de tweede klasse. “Wij hebben vijftig punten gehaald. In sommige competities was dat genoeg voor een kampioenschap. Natuurlijk hebben we ook pech gehad met blessures. Maar we hebben zeven keer gelijkgespeeld, waarvan we ze alle zeven hadden moeten winnen. Dit is heel jammer.”

Hij onderbrak zijn relaas even met een diepe zucht. “Ik kan niemand iets verwijten. Deze wedstrijd vat ons seizoen samen. De achterhoede klopt, ons middenveld is bijna één geheel. We scoren alleen te weinig. Dat is het euvel en dat achtervolgt ons al het hele jaar.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Send this to a friend