Bondscoach Kluivert roept Richard (AFC) voorlopig niet op

Patrick Kluivert, bondscoach van Curacao, heeft AFC-er Jonathan Richard niet opgeroepen voor de komende twee interlands tegen Barbados en de Dominicaanse Republiek in het kader van de Carribean Cup die tevens gelden als kwalificatiewedstrijden voor de Concacaf Gold Cup in 2017.

Richard nam in juni 2015 wel deel aan de kwalificatie wedstrijden voor het Wereldkampioenschap, maar in september moest Richard wegens een blessure afhaken. Richard: “Ik ben gebeld door de teammanager dat ik dit keer niet geselecteerd ben. Het heeft me niet echt verrast. al baal ik er wel van. Door een langdurige ontsteking bij mijn lies en het feit dat ik de hele zomer heb doorgetraind met Curacao ben ik gewoon niet fit aan het seizoen begonnen. Ik speel pas sinds oktober weer voluit mee en ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat mijn prestaties wisselvallig zijn. Ik snap de keuze dus wel dat ik niet opgeroepen.”

Foto John Beckman: Jonathan Richard op 24 januari in actie tegen WKE
Foto John Beckman: Jonathan Richard op 24 januari in actie tegen WKE

Richard hoopt in mei wel terug te keren in de selectie van Kluivert als Curacao zich weet te plaatsen voor de tweede ronde. Samen met Barbados en de Dominicaanse Republiek strijdt Curacao om twee plaatsen in de volgende ronde. Richard: “Voorlopig richt ik me op AFC. WKE is uit de competitie  genomen en dat betekent dat we zes punten verliezen en we de komende negen wedstrijden dus nog behoorlijk aan de bak moeten. Zondag tegen Magreb ’90 moeten we er weer staan want de uitwedstrijd hebben we kansloos met 3-0 verloren. Pas als we met AFC de Tweede Divisie hebben gehaald, ga ik pas weer aan Curacao denken.”

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)