Karel Bonsink, zoals altijd met sigaar. " Ik erger me op een leuke manier aan het voetbal"

Bonsink : “Natuurlijk is Elinkwijk wat voor mij”

Karel Bonsink (63) zit na twaalf jaar FC Hilversum nog steeds zonder club. De Amsterdammer heeft 25 jaar lang nog nooit zonder club gezeten. “ik ben niet iemand die zelf op zoek gaat maar als ze bellen sta ik er gelijk.” Nu dient zich misschien een kans aan omdat Elinkwijk trainer John van Heezik heeft ontslagen.

Elinkwijk ontsloeg vorige week trainer John van Heezik omdat de spelersgroep geen vertrouwen meer heeft in zijn werkwijze. Assistenten Glen Somer en Erwin Vogelzang nemen het voorlopig over mar is Bonsink niet de ideale kandidaat? Bonsink: “Natuurlijk is Elinkwijk wat voor mij maar ze hebben nog niet gebeld.”

Bij de zondag eersteklasser spelen veel spelers van FC Hilversum. Nadat de club besloot om op zondag niet meer op niveau te willen spelen maakte veel spelers de overstap naar Elinkwijk.. Sindsdien zit Bonsink ook thuis. Bonsink: “ Ik word veel gebeld door vrienden want ik heb nu eindelijk weer tijd in het weekend om wat leuks te doen. Af en toe ga ik ergens kijken maar ik erger me kapot. Niet omdat ik het spelletje niet leuk vind maar de manier van spelen irriteert me. Ik ben van het aanvallende voetbal. Dan zit ik naar het Nederlands elftal te kijken en dan zie ik die achterhoede geen bal normaal inspelen. Allemaal achter de man. Ik erger me al weer maar die ergernis is ook leuk hoor. Ja het wordt tijd dat ik weer op het veld sta.”

Bonsink met Jeraynell van de Pol, die nu bij Elinkwijk speelt, nadat ze zich verzekerden van nog en jaar Topklasse met Hilversum
Bonsink met Jeraynell van de Pol, die nu bij Elinkwijk speelt, nadat ze zich verzekerden van nog een jaar Topklasse met Hilversum

Bonsink is een pure liefhebber. Het gaat hem om en bal en spelers. De rest is bijzaak. Bonsink: “Ik had bij Ajax ruzie met Beenhakker en toen heb ik zo mijn contract verscheurd ten waarde van 400.000 gulden. Dat doet me niets. Voor mij staat het spelletje voetbal op de eerste plaats en de rest kan me gestolen worden.”

De contacten die Bonsink in de voetballerij heeft zijn er wel. De excentrieke trainer had zo zijn gesprekken langs de lijn bij Breukelen en Huizen maar van ene concreet gesprek kwam het nooit. Bonsink: “Ook bij Elinkwijk heb ik zo wel een gesproken. Misschien in de toekomst zeiden ze toen. Nu ligt dat misschien  anders. Ik wist niet eens dat Van Heezik ontslagen was.”

Karel Bonsink, zoals altijd met sigaar. " Ik erger me op een leuke manier aan het voetbal"
Karel Bonsink, zoals altijd met sigaar. ” Ik erger me op een leuke manier aan het voetbal”

De lijst van Bonsink liegt er trouwens niet om. Met Hilversum werd hij vijf keer kampioen . Ook degradeerde hij twee keer. “ Maar dan promoveerden we het jaar er op weer gelijk”, zegt de 63-jarige oefenmeester. “We speelden altijd aanvallend en het was leuk om naar te kijken. De laatste tijd heb ik veel tijd gehad om na te denken. Ik dacht steeds ik houd de boot af……maar als er iemand belt dan sta ik morgen op het veld hoor. Ik ben fanatiek en ik voel me goed dus laat Elinkwijk maar bellen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)