Boot leidt WVHEDW naar ruime overwinning op Sporting ’70

WVHEDW heeft in de tweede ronde van de districtsbeker geen fout gemaakt tegen derdeklasser Sporting ’70. De ploeg van Kees Oostermeijer won eenvoudig met 4-0. Timo Boot was de gevierde man aan de kant van de Amsterdammers. De aanvaller nam drie goals voor zijn rekening.

WVHEDW had vanaf het eerste fluitsignaal logischerwijs het initiatief. Sporting ’70 was duidelijk naar Amsterdam gekomen om het WVHEDW vanuit een goede organisatie lastig te maken. Hier slaagde de ploeg uit Utrecht redelijk goed in, want een sterker WVHEDW wist in het eerste gedeelte van het duel niet te scoren. De Amsterdammers hielden wel goed het geduld en werden hier voor rust nog voor beloond. Lennart Bril bediende Timo Boot met een goede voorzet en de linksbuiten tikte bij de eerste paal binnen. “We speelden zeker niet goed, maar het was wel lekker en belangrijk dat we voor rust op voorsprong kwamen. Anders krijg je het misschien nog moeilijk,” zei Boot na afloop.

Na de thee ging WVHEDW op zoek naar meer treffers. Deze kwam er al na een halve minuut. Het was opnieuw Boot die met zijn tweede van de middag de score verdubbelde en WVHEDW comfortabeler aan de leiding bracht. Boot kopte een voorzet van Cees Smaal via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

Invaller Mick van Moerkerk zorgde er met een prachtige goal voor dat de wedstrijd definitief beslist was. De watervlugge buitenspeler krulde de bal fraai in de rechterbovenhoek. Diezelfde Van Moerkerk stond ook aan de basis van de vierde treffer. Na een goede actie was Boot het eindstation en de 22-jarige aanvaller tekende eenvoudig voor zijn hattrick en de 4-0 eindstand. “Het was een mooie wedstrijd. Ik heb dit seizoen door blessures nog weinig gespeeld en dan is het lekker als je zo terug komt. Ik ben nu volledig hersteld en ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken. In deze wedstrijd heb ik mijn kans in ieder geval gegrepen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Jan Vonk