Bouwmeester bezorgt DCG tegen RKDES zesde zege

DCG is het seizoen in de zondag derde klasse C uitstekend gestart. Ook RKDES moest er vanmiddag in Kudelstaart aan geloven. DCG won met 3-0 mede door twee doelpunten van Gary Bouwmeester en is nog steeds zonder punt verlies.

Bouwmeester maakte na rust al weer zijn zevende en achtste doelpunt van het seizoen. DE spits had dus een groot aandeel in de overwinning. Bouwmeester: “ We hebben nu achttien punten, achttien keer gescoord en pas een tegen doelpunt. Het had slechter gekund inderdaad ha ha. Het wordt een mooi seizoen als we zo door gaan.”Tegen RKDES stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0. Bouwmeester: “ Maar dat hadden we aan ons zelf te danken. Zij hebben gene kans gehad en wij waren gewoon niet scherp genoeg. Tom van Leenen had zeker moeten scoren. Gelukkig lukt het na rust wel.”

RKDES-DCG 3

Waar RKDES voornamelijk de lange bal hanteerde op zoek naar hun lange spitsen was het DCG dat al snel in de tweede helft toesloeg.  Bouwmeester zorgde in de 47set minuut voor de verdiende 0-1. De tweede treffer kwam op naam van Tarik Karim en Bouwmeester zorgde een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer voor de 0-3 eindstand.

Na deze bliksemstart in de competitie legt de spits lat nu wel wat hoger: “In het begin  van het seizoen gingen we voor een periode maar nu we zo gestart zijn vind ik dat we ons doel bij moeten stellen. Een periode alleen is na zo’n start niet voldoende. “ Volgende week, thuis tegen DSS, kan eventueel de eerste periode gewonnen worden. Bouwmeester: “ Voor mij hoeft een feestje dan niet. We moeten nu gewoon voor meer dan ene periode gaan. Vorig seizoen haalden we dan nacompetitie omdat Velsen absoluut de beste was maar dit seizoen zie ik geen club van dat niveau. Zwanenburg en DSOV zie ik als onze grootste concurrenten. ZSGOWMS had ik daar eerst ook bij maar die laten toch wel een hoop punten liggen.”

RKDES-DCG 4

De spits heeft er inmiddels al acht in liggen terwijl hij vorig jaar over het hele seizoen maar tot elf goals kwam. Bouwmeester: “ Ik sta nu in de spits en vorig seizoen speelde ik op tien. Dit heb ik altijd gewild en gelukkig kan ik het vertrouwen van de trainer uit betalen.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!