Home / Algemeen / Gary Bouwmeester verruilt zijn geliefde DCG voor AGB

Gary Bouwmeester verruilt zijn geliefde DCG voor AGB

De leegloop bij DCG gaat onverminderd door. Ook Gary Bouwmeester heeft besloten om de club te verlaten. Het clubicoon stapt over naar het naastgelegen AGB. Het vertrek van Bouwmeester is een hard gelag voor DCG. De spits is al de zesde speler die de zondag tweedeklasser gaat verlaten.

De transfer was binnen een mum van tijd in kannen en kruiken. ”Afgelopen zondag was ik toeschouwer bij de wedstrijd ZSGOWMS-Legmeervogels. Ik raakte toen in gesprek met de aanvoerder van AGB. Hij vroeg aan mij wat ik volgend jaar ging doen. Ik vertelde dat ik openstond voor een nieuwe uitdaging. Ik heb toen een gesprek gehad met de trainer (Senel Cebar red.) en de voorzitter (Orhan Aslan red.). Ik raakte onder de indruk van hun plannen. Ze willen AGB echt op de kaart gaan zetten.”

bouwmeester3

Na Finn van der Velden, Omar Limon (beiden naar JOS/Watergraafsmeer), Donny Kessing, Thom Leenen (beiden naar Ajax) en Daan van Huffel (Legmeervogels) is Bouwmeester de zesde speler die DCG gaat verlaten. De 29-jarige aanvaller speelde zijn hele leven bij DCG en neemt dus met pijn in zijn hart afscheid bij de zondag tweedeklasser. ”Donderdag heb ik de club ingelicht. Het was een grote schok voor iedereen. Het feit dat er veel jongens weggaan bij DCG heeft mij aan het denken gezet. Met veel van hen heb ik jaren samengespeeld. Ik kwam tot de conclusie dat ik ook toe was aan een nieuwe uitdaging.”

Het huidige seizoen van DCG verloopt teleurstellend. De club had gehoopt mee te doen om de prijzen maar vindt zichzelf terug op de zevende plaats. De tegenvallende resultaten zorgden ervoor voor dat trainer John Limon begin deze maand opstapte. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft DCG nog een aantal punten nodig om zich veilig te spelen. ”De trainer is niet verantwoordelijk, dat is te makkelijk. Wij zijn niet voor hem en voor elkaar door het vuur gegaan. Ik hoop dat DCG zich volgend seizoen staande kan houden. Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe trainer Danny van der Moot en technisch manager Brian Veldhuizen. Ze redden zich wel.”

Een emotionele Gary Bouwmeester valt John Limon in de armen na het kampioenschap in de derde klasse in 2014
Een emotionele Gary Bouwmeester valt John Limon in de armen na het kampioenschap in de derde klasse in 2014

Het zou heel goed kunnen dat Bouwmeester zijn oude club volgend seizoen tegenkomt in de tweede klasse. AGB is momenteel in een felle strijd verwikkeld met Arsenal om het kampioenschap in de zondag derde klasse C. ”Ik denk dat AGB kampioen gaat worden. Dat zou geweldig zijn. Het ging mij er vooral om dat ik in de buurt kon blijven spelen in verband met mijn werk. Het niveau waarop maakt me niet zo veel uit. Ik keer zeker nog terug bij DCG, in ieder geval in de veteranen. Ik heb ontzettend veel aan deze club te danken.”