Home / Algemeen / Boy de Vet helpt Zandvoort nog één keer

Boy de Vet helpt Zandvoort nog één keer

Doelman Boy de Vet is weer terug bij Zandvoort. De in Amsterdam geboren keeper, die vijf jaar voor de club keepte en al lang in Zandvoort woont, was sinds afgelopen zomer gestopt. Doordat de nieuwe doelman een zware blessure opliep en er geen andere keeper werd gevonden, staat De Vet sinds afgelopen weekend weer onder de lat bij Zandvoort.

Aan het einde van het vorige jaargang besloot de 32-jarige keeper te stoppen bij het eerste elftal van Zandvoort. De Vet vond het mooi geweest en wou meer vrije tijd. Maar voor de eerste competitiewedstrijd van Zandvoort werd er alweer een beroep op hem gedaan. De nieuwe eerste doelman scheurde namelijk zijn kruisband af en hierdoor zat trainer Piet Keur met een groot probleem.

De Vet besloot om de eerste wedstrijd te keepen maar daar bleef het bij. De Vet: “Als ik zou blijven zouden ze echt niet meer naar een andere oplossing op zoek gaan en daarom besloot ik om alleen de eerste wedstrijd te keepen.”

Boy de Vet

Zandvoort moest dus op zoek gaan naar een andere keeper, maar vond deze niet. De daaropvolgende wedstrijden speelde de tweedeklasser met een veldspeler in het doel, erg succesvol was dit niet. Zandvoort kreeg veel tegendoelpunten en behaalde maar twee overwinningen. De Vet: “Dit doet mij veel pijn. In de voorgaande jaren deden we vaak mee om de bovenste plaatsen en nu streven we rechtstreeks af op degradatie. Toen Piet Keur mij benaderde om het seizoen onder de lat af te maken begon het weer te kriebelen en heb ik besloten om Zandvoort voor de laatste keer te helpen.”

Afgelopen zaterdag stond De Vet tegen Beursbengels weer onder de lat. “Het was een goede wedstrijd van ons waarin we de bovenliggende partij waren. Doordat er een goal onterecht werd afgekeurd en we in de laatste minuut een tegengoal krijgen verliezen we ongelukkig. Maar ons spel geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit in huis hebben om in de tweede klasse te blijven.”

Verslag Siem Kannekens