Home / Algemeen / Bracko Tuvaljevic per direct ontslagen bij RKAVIC

Bracko Tuvaljevic per direct ontslagen bij RKAVIC

Zaterdag tweedeklasser RKAVIC heeft trainer Bracko Tuvaljevic per direct ontslagen. Afgelopen weekend zat de Rotterdammer al niet meer op de bank tijdens de wedstrijd tegen AH’78 (1-1). RKAVIC staat op de laatste plaatst in de tweede klasse B met zeven punten.

Op de website van de club wordt niet direct duidelijk dat Tuvaljevic per direct weg is. De club formuleert het volgende: “Het bestuur en de trainer kwamen onlangs tot de conclusie dat voortzetting van de samenwerking niet langer in het belang is van beide partijen.”

Een gesprek met Tuvaljevic geeft wat meer duidelijkheid. Tuvaljevic: “In december zijn we met elkaar in gesprek gegaan over komend seizoen. Na een maand bedenktijd bleke dat er niet meer voldoende draagvalk was voor komend seizoen. Onze wegen zouden scheiden. Dat is geen probleem. We hebben mooie stappen gemaakt met de club. “

brasko tuvaljevic

RKAVIC promoveerde vorige seizoen onder Tuvaljevic via de nacompetitie naar de tweede klasse, red.). Na een half jaar in de tweede klasse vallen de resultaten tegen en zijn er pas zeven punten gehaald. Tuvaljevic: “ Ik wilde mijn geloofwaardigheid ook niet te grabbel gooien al had ik het seizoen graag af willen maken. Natuurlijk was het geen feest met maar zes punten maar ik had niet het gevoel dat we kansloos waren al was een direct oplossing moeilijk te vinden.”

RKAVIC maakte zowel op bestuurlijk vlak als binnen de selectie een grote verandering door.  Er kwam een nieuwe lichting. Voor Tuvaljevic, het was zijn eerste club als hoofdtrainer, veranderde er veel. De afspraken met het oude bestuur kregen een nieuwe wending. Tuvaljevic: “ Ik heb er alles aan gedaan maar ik sta wel versteld dat ze, volgens mij voor het eerste in veertig jaar,  op het idee zijn gekomen om de trainer er uit te zetten.”

Het bestuur van RKAVIC beraadt zich de komende dagen op welke wijze de functie van hoofdtrainer voor de rest van het seizoen wordt ingevuld. Tot die tijd neemt assistent René de Haan de honneurs waar.

Tuvaljevic wil zeker als trainer aan de slag blijven maar zoekt het wat dichter bij huis. Tuvaljevic: “ Ik heb in de regio Rotterdam wat gesprekken lopen dus ik hoop dat daar wat uitkomt want ik wil zeker trainer blijven.”

Foto Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)