Archieffoto: Herman de Wit | Bram Benda speelde het laatst voor AS'80 (2017/18)

Bram Benda leeft weer op bij AS’80

Na een mislukt uitstapje, vanwege privéredenen, bij zaterdag Hoofdklasser Ajax is Bram Benda sinds de zomer weer te bewonderen in het shirt van AS’80. De 24-jarige spits stond de tweede seizoenshelft stil, maar heeft bij zijn oude club de draad weer opgepakt in de zondag derde klasse C.

In december kwam Benda er achter dat de combinatie van zijn opleiding aan de TU Delft met Ajax te druk werd. “Ik ben gestopt omdat ik niet de tijd in Ajax kon stoppen waar ik op had gehoopt. De afstand van mijn school naar De Toekomst werd op een gegeven moment vervelend. Vanaf februari zou het nog drukker worden, waarop ik besloot te stoppen bij Ajax.”

Ondanks de korte periode in Amsterdam heeft de aanvaller genoten van zijn tijd. “De faciliteiten, de mensen; alles was top geregeld. Ik wist dat het een niveau hoger zou zijn en dat ik aan de bak moest. Ook een lichte blessure heeft mij een paar weken aan de kant gehouden. Het is zonde dat ik vroegtijdig ben gestopt, maar achteraf ben ik blij met mijn beslissing.”

Hij hield zich fit in de sportschool. Dat werd vervolgens te saai, waarna hij eind april contact zocht met zijn oude club om daar mee te trainen. “Om conditioneel fit te blijven”, zegt Benda. “AS’80 wist mijn situatie en daar hielden ze rekening mee. Voor mij is het ook goed te combineren met school, aangezien ik dicht bij de club woon.”

De spits is blij om weer terug te zijn. Dat het een stap terug is, in vergelijking met de Hoofdklasse, doet er niet toe. “Ik speel weer met vrienden waar in de B-junioren mee heb gespeeld. Nu ik hier weer speel, heb ik ook meer tijd om andere dingen te doen. Bij AS’80 heb je minder verplichtingen omdat je wat niveau’s lager speelt. De eerste wedstrijden was het wel even wennen, maar inmiddels gaat het goed en heb ik al rond de tien goals gescoord.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)