Bras en Bras degraderen met NFC

NFC is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de derde klasse zondag. De ploeg van Bras senior en junior verloor de beslissende wedstrijd met 2-1 van Alliance’22. Een gelijkspel was voldoende maar in de 105e (!) deed een strafschop vader en zoon de das om.

De officiële speeltijd zat er al lang op. Het stond 1-1. Voor de Amstelveners was dat genoeg om zich te handhaven in de derde klasse. De keeper van Alliance ging voor de twee keer mee naar voren. De eerste keer leverde dat niets op en schoof Tarik Bougzir na een counter de bal vanaf 25 meter naast het lege doel. Het zou een dure misser worden want de tweede keer dat de keeper van Alliance mee ten aanval trok ontstond er een duel in het strafschopgebied met verstrekkende gevolgen. Nadat NFC in eerste instantie ene vrije trap leek mee te krijgen volgde er na een minutenlang durend beraad tussen scheidsrechter en zijn neutrale assistent een andere beslissing. Er was hands gemaakt door Sander Klaver en dus volgde er een penalty voor de thuisploeg. Direct na het benutten van de strafschop was het duel afgelopen en de degradatie van NFC een feit.

Ton Bras junior: “Dit is voetbal maar wel het minst leuke onderdeel van het spel. Dit is wel even slikken.  Hoe de toekomst er uit zal zien weet ik niet. Er zijn veel vragen. Het enig dat ik zeker weet over de toekomst is dat we volgend seizoen in de vierde klasse spelen”.  Veel onzekerheden voor Bras junior die volgend seizoen gewoon weer als trainer voor de groep staat. Een paar maanden geleden verruilde hij zijn trainerschap voor die van speler en zijn vader nam het langs de lijn over. Er leek spraken van een schokeffect toen er punten gepakt werden maaruiteindelijk was dat dus niet voldoende. Bras junior: “We waren met veel spelers bezig en we zouden echt een team krijgen dat mee kon doen om de bovenste plaatsen in de derde klasse. Nu is het afwachten of die jongens allemaal nog komen. Ik zie het wel. Ik ben er nu even niet mee bezig”.

Na een zeer matige eerste helft waarin beide teams nauwelijks kansen kregen (de enige kans was ene schot van Alliance op de kruising) werd het tien minuten pas echt een wedstrijd. Tarik Bougzir, die in de belangstelling staat van RKDES, stifte de bal over de uitkomende doelman. De beslissing leek daarmee gevallen. Alliance moest tenslotte nog twee keer scoren. Een kwartier voor tijd viel de 1-1 en ging de thuisclub ‘alles of niets’ spelen. Bras: “Wij hebben nog al wat kansen gehad in die periode. Erik van den Heuvel, Tarik Bougzir en Tommie Henrichs hadden kunnen scoren en tot drie maal toe was er en situatie waar we een penalty hadden kunnen krijgen”.  Het bleef dus bij 1-1 tot aan die 105e minuut. Bras: “De scheidsrechter had vanaf het begin al een beetje de pik op sommige spelers van ons. Ik heb geen idee waarom hij zo lang liet doorspelen. Zelfs de (neutrale, red.) grensrechter zei dat de scheidsrechter wel erg veel tijd bij trok. Iedereen dacht dat we de vrije trap in de slotfase mee zouden krijgen maar het werd dus uiteindelijk ene penalty. Na afloop hoorde ik van mijn spelers dat het inderdaad een handsbal van Sander (Klaver, red.) was. Het maakt ook allemaal niet meer uit nu. We liggen er uit”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)