Bras voor Bras bij NFC

Ton Bras senior heeft vanaf vandaag voor de rest van het seizoen de trainingen bij NFC (zondag 3e klas) overgenomen van zijn zoon Ton Bras junior. “Een noodgreep”, stelt Bras junior. “Er moet iets gebeuren na zes nederlagen.” Junior gaat nu zelf weer voetballen.

Afgelopen, na de 1-3 nederlaag tegen Bloemendaal, werd de beslissing al genomen. Bras junior: “Ik liep er al twee weken mee rond. We hebben zes wedstrijden op rij verloren, er moest gewoon iets gebeuren. Dit is de perfecte noodgreep”.  Junior gaat nu zelf weer voetballen en senior neemt de ploeg dus weer onder zijn hoede. Volgende reglementen van de KNVB mag Bras junior geen trainer en speler zijn. Bras junior: “Daarom heb ik afgelopen zondag officieel mijn ontslag ingediend. Ik heb vanavond (dinsdag, red.) mijn eerste training gehad en ik ben helemaal gesloopt. Wel heb ik gemerkt dat ik het niet verleerd ben. Ik wil er echt alles aan doen om NFC te behoeden voor degradatie. Ik heb zelfs de hele week vrij genomen om te kunnen trainen. Morgen ga ik lopen in het bos en dan hoop ik tweede paasdag te kunnen spelen tegen United Davo.”

Vader en zoon hadden het al met elkaar besproken. Slecht twee overwinningen in de laatste twaalf wedstrijden zorgde voor deze ultieme ingreep. Bras senior: “Ik heb absoluut niet geaarzeld toen Tonnie het vroeg. We hebben een goede band en ik ben ook een beetje NFC-er geworden en het doet me pijn als het niet goed gaat. De meeste jongens ken ik nog van vorig seizoen. Als we degraderen doet dat echt pijn in mijn hart”.

Bras senior verwacht uit de resterende zes wedstrijden er minimaal drie te moeten winnen om zich te handhaven. Aanstaande zondag gaat het op bezoek in Kudelstaart bij de nummer twee van de ranglijst, RKDES. Bras junior: “Zondag zit ik er nog niet bij want ik ben nog niet fit genoeg. Dan kan ik het dus mooi samen met mijn vader doen. Dat blijven we trouwens toch wel doen.”

Bras senior stond sinds mei vorig jaar dus weer een sop het trainingsveld: “Het was heerlijk om weer op het veld te staan. Heb het toch wel gemist en het was natuurlijk prachtig weer. Ik heb er zin in!  Maar het is natuurlijk jammer dat het zo moet gaan. Ik had liever gezien dat het niet nodig was”.

Naast de rentree van Bras junior keren ook Niek Roest (was gestopt) en Sander Klaver (twee jaar geleden speler van het kampioensteam) terug in de selectie. Op die manier hoopt NFC de goede lijn weer te pakken te krijgen.

Bras junior keert na dit seizoen weer terug als trainer. “Ik loop daar niet voor weg. Ik heb al een akkoord met NFC voor komend jaar. Als we degraderen is dat jammer maar daar ga ik niet van uit. Ik ben nog nooit gedegradeerd en dat gaat nu ook  niet gebeuren!”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)