BREAKING: De Dijk ontslaat trainer Jochem Twisker

De Dijk heeft trainer Jochem Twisker per direct de laan uitgestuurd. De club zou geen vertrouwen meer hebben in Twisker dat hij het nog op de rit zou kunnen krijgen in de strijd om handhaving in de Tweede Divisie, na vijf nederlagen in de laatste zes wedstrijden.

Maandagavond werd Twisker op de hoogte gesteld in een gesprek dat eigenlijk zou gaan over eventuele versterkingen in de laatste dagen van de transferperiode. “Ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo’n verrassing is. De mensen die het nu voor het zeggen hebben, hebben sowieso geen beste indruk op mij gemaakt. En gezien de omstandigheden die we allemaal voor onze kiezen hebben gehad is dit ook belachelijk. Ze vinden dat het goed zou zijn een ander gezicht voor de groep te zetten. Dat vind ik complete onzin.”

Het nieuwe zondagbestuur zou ook met enkele spelers gesproken hebben, maar aanvoerder Nick Kuipers hoorde hier, tot verbazing van Twisker, niet bij. “En aan de reacties die ik heb gehoord, zijn er wel meer spelers die hier anders over denken. We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld, zijn noodgedwongen anders gaan spelen vanwege alles wat er gebeurd is.. Ik vind het jammer, want ik denk dat we er gewoon in zouden kunnen blijven.”

Twisker stond anderhalf jaar aan het roer aan de Schellingwouderdijk. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen van de Derde Divisie, momenteel staan de Amsterdammers op de vijftiende plaats in de Tweede Divisie. Het is nog niet duidelijk wie de honneurs de komende periode waar zal nemen. De vertrokken oefenmeester heeft zelf voor volgend seizoen al een nieuwe club gevonden: Hercules.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB