Foto: Annelies Schreuder

Breugem (IVV) verslaat zwager en oude club Diemen

Voor IVV-trainer Gerrie Breugem was de ontmoeting met Diemen een speciale. Hij stond niet alleen tegenover de club waar hij twee seizoenen werkzaam was, op de bank van de bezoekers zat voor één keer zijn zwager Robin Ternede als leider. Breugem de punten in eigen huis (4-1), waardoor de promovendus een foutloze start beleeft in de zondag derde klasse C.

Zes punten uit twee wedstrijden, met een doelsaldo van negen voor en eentje tegen. Dat zijn geen verkeerde cijfers voor een promovendus. “Ik heb het gevoel dat wij nog niet echt zijn uitgetest”, zegt Breugem gelijk. “In de beker hebben we weinig weerstand gehad en VVH/Velserbroek, onze eerste tegenstander, is degradatiekandidaat nummer één. Tegen Diemen was het in principe een gelijk opgaande wedstrijd, alleen hebben wij zoveel scorend vermogen. Aan een kleine kans hebben wij genoeg om te scoren.”

Toch waren het tegen Diemen geen kleine kansen, maar vooral fraaie treffers van de Landsmeerders. Een afstandsschot van Youri Brinkman (weliswaar van richting veranderd), een snoeiharde knal van Terzo Stemerdink in de winkelhaak, een afstandsschot van Sjoerd Tuininga en een mooie steekbal van Dave Hertog als inleiding van de 4-1 van Dave de Haze. Dat gebeurde allemaal nadat de thuisploeg moest terugkomen van een vroege 0-1 achterstand door een goal van Marco Moelee.

Het deed Breugem goed dat er vier verschillende doelpuntenmakers waren en dat niet alles van Hertog afhangt. “Dave is ontzettend belangrijk met zijn manier van spelen, het ruimte maken voor anderen. Het is fijn dat we niet alleen van hem afhankelijk zijn, maar dat door zijn speelwijze teamgenoten kunnen scoren.”

Komend weekend lijkt IVV voor de eerste serieuze test te komen te staan, wanneer het eveneens foutloze ZSGOWMS op bezoek komt. “Ik ken ZSGO nog van vorig seizoen. Ze hebben zich nog meer versterkt en zijn er zeker niet minder op geworden. Maar ik denk dat zij zich misschien wel achter hun oren zullen krabben als ze zien dat wij al negen keer hebben gescoord.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)