Breugem wil prestatie Van Egmond bij Diemen evenaren

Bij Diemen waait dit seizoen een frisse wind. Martin van Egmond vertrok na een knappe vierde plaats met de promovendus naar TOG en heeft het stokje overgedragen aan Gerrie Breugem, die overkomt van De Meteoor. De nieuwe oefenmeester heeft de taak om de prestatie van afgelopen seizoen te evenaren. “Ik denk dat we met Diemen opnieuw voor een vierde plek moeten gaan.”

Daar heeft Breugem erg veel zin in, want hij voelt zich nu al helemaal thuis bij de zondag derdeklasser. “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Na vier jaar bij De Meteoor is het erg leuk en verfrissend om bij Diemen aan de slag te gaan. Ik mag hier met een gemotiveerde en enthousiaste ploeg aan het werk gaan.”

Breugem degradeerde de afgelopen twee seizoenen met De Meteoor van de tweede naar de vierde klasse en is blij om nu weer eens met de bovenste ploegen mee te kunnen doen. “Dat was natuurlijk niet leuk. Ik wil nu geen trap nageven aan De Meteoor, maar het is nu wel fijn om weer eens het tegenovergestelde mee te kunnen maken.”

Meteoor - Diemen

Na een goed seizoen in de derde klasse zijn de verwachtingen bij Diemen hooggespannen. Toch neemt de kersverse trainer nog wel een slag om de arm. “Er wordt hier heel veel van ons verwacht, maar of het realistisch is weet ik niet. Een aantal basisspelers zijn weg gejat en ik moest weer een nieuw team zien te smeden. Bovendien ken ik de competitie nog niet heel goed, dus vind ik het moeilijk in te schatten wat we kunnen bereiken. Martin (Van Egmond, red.) heeft het hier fantastisch gedaan door vierde te worden. Helaas is het hem niet gelukt om een periodetitel te pakken, wat normaal gesproken wel lukt als je vierde bent geworden. Ik denk dat we met Diemen opnieuw voor een vierde plek moeten gaan en dan zou het mooi zijn als het dit jaar wel lukt om de nacompetitie te halen.”

Dit weekend begint de competitie met een lastige thuiswedstrijd tegen degradant VVA/Spartaan. “Dat wordt zeker lastig. Ik heb vernomen dat er na de degradatie een hoop spelers zijn vertrokken, maar je weet bij clubs zoals VVA/Spartaan dat ze de selectie altijd weer op niveau weten te brengen.”

Kijk hier voor het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!