Home / Algemeen / Breukelen een optie voor Ten Bosch

Breukelen een optie voor Ten Bosch

De huidige AFC-trainer Cor ten Bosch wordt veelvuldig in verband gebracht met de koploper uit de zaterdag eerste klasse FC Breukelen. “ Breukelen is een optie maar dat zijn zo veel clubs. Ik ga je misschien wel verrassen met mij keuze”, zegt de bij AFC vertrekkende oefenmeester. Breukelen maakte gisteren (woensdag) bekend dat Willem Leushuis aan het eind van het seizoen vertrekt.

Na dat bekend werd dat Ten Bosch aan het eind van het seizoen AFC gaat verlaten werd er veel gegist over de toekomst van de Amsterdammer. Twee weken geleden zei hij tegen Het Amsterdamsche Voetbal: “ Er zijn twee clubs waar ik contact mee heb. Een club op zondag en een club op zaterdag. En daar is er eentje uit de topklasse bij.”  Namen van clubs noemde Ten Bosch niet maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat de zondag club en topklasser VVSB een van de twee was. De ploeg uit Noordwijkerhout stelde onlangs Wilfred van Leeuwen aan. Ten Bosch: “ Ik heb daar lang over na zitten denken. Het is een mooie club maar uiteindelijk heb ik ze zelf afgezegd.”

Cor ten Bosch op de training van AFC

Die andere club waar Ten Bosch mee in gesprek was is dus een club uit de hoogste regione van het zaterdagvoetbal. De trainer steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag op zaterdag werkzaam wil zijn. De link met Breukelen is dan snel gelegd omdat Ten Bosch daar zes jaar geleden ook al een jaar werkzaam was. Ten Bosch: “ Natuurlijk wordt die link snel gelegd. Ik heb daar een goede tijd gehad (Ten Bosch werd kampioen met Breukelen en promoveerde naar de eerste klasse, red.) en heb nog steeds contact met die mensen daar. Maar ik heb nog niet me ze gesproken om daar trainer te worden. Heb wel een tijdje terug een informatief gesprek gehad maar dat heb ik altijd met ze. Ik vindt het ook niet netjes om over het trainerschap te praten omdat (tot gisteren, red.) niet bekend is wat ze met Leushuis (de huidige trainer, red.) wilden.”

FC Breukelen laat op haar website weten dat het niet verder gaat met Leushuis omdat beide partijen niet tot overeenstemming kwamen op het financiële vlak. Aan de prestaties ligt het ieder geval niet! “ Zowel Breukelen als Leushuis hebben in januari te kennen gegeven volgend seizoen graag met elkaar door te willen. In verband echter met fors teruglopende inkomsten was FC Breukelen genoodzaakt om Leushuis een sterk verlaagde aanbieding te doen. Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden waarbij de trainer heeft aangegeven ook water bij de wijn te willen doen. Na deze gesprekken werd er geconcludeerd dat ze financieel te ver uit elkaar liggen om een nieuwe overeenkomst aan te gaan.”

Mocht Ten Bosch de stap naar Breukelen echt willen maken dan zal ook hij dus een behoorlijke buiging moeten maken op het financiële vlak. Al gaan er nu ook al geruchten in het dorp dat een externe financier zijn komst wel zou willen bekostigen. Ten Bosch: “ Het zijn allemaal wilde verhalen. Er is niets aan de hand en ik heb niet met Breukelen gesproken. Het zijn allemaal geruchten in het dorp! Voor de duidelijkheid: Ik heb nog geen nieuw club en als ik wat heb hoor je het gelijk!”