Breukelen trakteert Ouderkerk op doelpuntrijke nederlaag

Zondag derdeklasser Ouderkerk heeft in de tweede ronde van de districtsbeker niet voor een stunt kunnen zorgen tegen FC Breukelen. Op eigen veld ging de ploeg van Lex van der Horst met 4-7 onderuit.

Vanaf het begin liepen Ouderkerkers achter de feiten aan tegen de zaterdag eersteklasser, dat halverwege met 0-3 leidde. Daniël Kops profiteerde van een misser van René de Jong, die even later een strafschop van Kops pakte. Door doelpunten van opnieuw Kops en Mark Simons (penalty) breidde het Breukelen van Amsterdammer Frans Schuitemaker de voorsprong alsnog uit en leek de wedstrijd voor de rust al te zijn beslist.

Toch knokte de thuisploeg zich na de hervatting terug. Sander Couperus en Remy van Luyn brachten weer wat leven in het team en Ouderkerk had daarmee de aansluiting gevonden. Vlak na de 2-3 liep Breukelen weer uit. Een fraai afstandsschot van Tom Kallhuis en twee doelpunten van invaller Mike Versloot zorgde ervoor dat de wedstrijd ruim voor tijd in het slot werd gegooid: 2-7. De achterstand werd dankzij jongelingen Kaj de Jong en Thijmen van den Brink iets draaglijker gemaakt met 4-7, maar de uitschakeling kon niet meer voorkomen worden.

Volgende week krijgt Ouderkerk de kans zich in de derde klasse C te revancheren op bezoek bij nummer drie Schoten. Uit de eerste zeven competitiewedstrijden werden evenzoveel punten gepakt, waardoor het nu op een twaalfde plaats staat.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)