Home / Algemeen / Brian Tevreden (Buiksloot): “We moeten volwassen worden”

Brian Tevreden (Buiksloot): “We moeten volwassen worden”

Buiksloot is de laatste weken bezig aan een inhaalslag. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde het elf punten en daardoor klimt het gestaag op de ranglijst. Zelfs koploper AGB moest zijn meerdere erkennen in de ploeg van Brian Tevreden. En dat terwijl Buiksloot na vier speelronden troosteloos onderaan stond met slechts een punt.

Tevreden was niet geschrokken van de slechte competitiestart van zijn elftal. “Aan het begin moest ik elke wedstrijd in een andere samenstelling spelen vanwege blessures of uit disciplinaire overwegingen. Daarnaast heb ik een elftal met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Het heeft even geduurd maar je ziet nu dat het steeds meer een team wordt. Ik ben continu bezig om die jongens ervan bewust te maken wat erbij komt kijken op dit niveau. In de jeugd konden ze vrank en vrij voetballen en de trukendoos opengooien, terwijl je ook wel eens voor de simpele oplossing moet kiezen. Daarnaast moet je ook met je tegenstander bezig zijn, een wedstrijd lezen. Die ervaring hebben ze nog niet.”

De Meteoor - Buiksloot

De coach erkent dat hij te maken heeft met een andere generatie. “Vroeger zaten we niet continu met onze mobiele telefoons in de kleedkamer. Soms wou ik wel eens dat die dingen niet waren uitgevonden. Je hebt er ook mee te maken dat iedereen tegenwoordig een mening heeft. Daar is opzich weinig mis mee, maar vroeger luisterde iedereen gewoon naar de trainer en de aanvoerder. Die hiërarchie wordt steeds minder zichtbaar. Ik blijf echter op de discipline hameren. De jongens pakken dat steeds beter op en dat zie je terug in de resultaten.”

Buiksloot degradeerde vorig jaar kansloos uit de tweede klasse met als gevolg dat een aantal spelers besloten om hun heil elders te zoeken. “Ik had vorig jaar nog de beschikking over een paar oudere jongens. Die heb ik moeten vervangen met jeugdige spelers. Voor de rest is mijn ploeg intact gebleven. Je ziet nu dat het vertrouwen groeit. We moeten alleen nog volwassener worden. Dit houdt ook in dat je op resultaat moet kunnen spelen. Je moet weten welke wedstrijden je moet winnen of minimaal gelijk moet spelen. Tegen ploegen als Ouderkerk en Diemen hadden we bijvoorbeeld niet mogen verliezen, die komen uit de vierde klasse en wij uit de tweede.”

Buiksloot - OSV

Aankomende zondag staat voor dvc Buiksloot de derby tegen IVV uit het naastgelegen Landsmeer op het programma. “Ik denk dat het meer leeft bij de supporters dan bij mijn spelersgroep. Die kennen IVV niet zo goed. Ik denk dat IVV vanuit de organisatie gaat spelen dus dat betekent dat we vanuit het middenveld moeten gaan voetballen. We zijn de laatste weken goed in vorm dus ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat. Het behalen van de nacompetitie is het uiteindelijke doel.”

Foto’s: John Beckman & Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!