Home / Algemeen / Brian van der Werff moet bij OFC concurrentiestrijd aangaan met Atam Koroglu

Brian van der Werff moet bij OFC concurrentiestrijd aangaan met Atam Koroglu

Met Brian van der Werff heeft derdedivisionist OFC een nieuwe concurrent voor eerste doelman Atam Koroglu binnen gehaald. De 25-jarige sluitpost zag zijn contract bij FC Lisse begin mei ontbonden worden. Van der Werff keert hierdoor terug in de regio, nadat hij in het seizoen 2015/16 onder de lat stond bij zaterdag Hoofdklasser Ajax.

Alles is vrij snel gegaan. Vorige week werd Van der Werff gebeld of hij oren zou hebben naar OFC (“praten kan nooit kwaad”), maandag was het eerste gesprek en donderdagavond kwam de deal rond. Het verhaal klonk de doelman goed in de oren, sprak hem aan en was bovenal uitdagend. “Er staat straks een ploeg met veel kwaliteiten en OFC wil heel graag kampioen worden. Voor een kampioenschap spelen is altijd mooi.”

Bovendien is Oostzaan een ‘stukkie’ dichterbij voor de in Hoorn wonende Van der Werff. “Er waren meer gegadigden, ook uit de Derde Divisie, maar dat was allemaal verder weg. Je bent vier keer in de week met voetbal bezig en dan is het een groot verschil of je elke keer vijftig of twintig minuten moet rijden. Het is lekker om terug te keren in de regio.”

Van der Werff keepte twee jaar voor Lisse, waarmee hij vorig seizoen naar de Tweede Divisie promoveerde, totdat zijn contract vanwege een incident tegen IJsselmeervogels per direct werd ontbonden. Toch kijkt hij terug op een goede periode in de Bollenstreek. “Ook dit jaar heb ik een goed jaar gehad. Helaas is het niet zo geëindigd.” De sluitpost hield zichzelf de afgelopen weken fit in de sportschool en had ook de mogelijkheid om bij verschillende clubs mee te trainen. Daar maakte hij geen gebruik van. “Ik heb nu even vrij en dan kunnen we er straks weer vol tegenaan.”

Hij weet wat hem straks bij de derdedivisionist te wachten staat. Van der Werff moet de concurrentiestrijd aangaan met Atam Koroglu. “Ik hou wel van een beetje concurrentie”, grinnikt hij. “De beste zal spelen. We zullen ongetwijfeld als groep even aan elkaar moeten wennen, maar ik ben er zeker van dat wij met de selectie die er volgend seizoen staat hoge ogen kunnen gooien.”

Foto: Hubert Habers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC