Bril bevrijdt WVHEDW tegen EDO

Langs de lijn konden fans van WVHEDW niet geloven hoeveel kansen de thuisploeg nodig had om een overwinning uit het vuur te slepen tegen EDO. In het laatste half uur was de ploeg van Kees Oostermeijer de betere, maar de 3-2 bleef uit. Tot de derde minuut van de blessuretijd, toen Lennart Bril de nummer vier van de zaterdag tweede klasse A aan drie punten hielp.

In de eerste helft controleerde het geroutineerde EDO (een gemiddelde leeftijd van 34,5 jaar) de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jeroen Ketting een enorme mogelijkheid, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van doelman Jordy Heimens en de lat over het doel. Twee vrije trappen van Garyl Pinas leverden ook niet het gewenste resultaat op.

20161126-wvhedw-edo-jan-vonk-doelpunt-jeroen-ketting

Vrijwel uit het niets viel na twintig minuten de 1-0 verrassend genoeg aan de andere kant. Op de rand van het strafschopgebied legde Cees Smaal aan voor een schot en deze werd door Frankie Zinhagel dusdanig van richting veranderd dat EDO-doelman Ricardo Snoek kansloos was. Zeven minuten later stond het alweer gelijk. Ketting kwam slim voor zijn directe tegenstander om een voorzet van Joost Kuhlmann binnen te koppen: 1-1.

De tweede helft was nog maar net onderweg toen EDO op voorsprong kwam. Dion Esajas was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval en verschalkte Heimens met een listig schot: 1-2. WVHEDW moest zich even herpakken en een strafschop in de 57ste minuut bracht de Amsterdammers langszij. Smaal ging over het been van Erwin van der Lugt. Dit was volgens de Poolse scheidsrechter Koet voldoende voor een strafschop, welke Richard Lynch benutte: 2-2.

20161126-wvhedw-edo-foto-jan-vonk-guus-tennekens-en-gregory-bijnaar

De penalty bleek uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd. Vanaf dat moment was WVHEDW de betere ploeg en was het wachten op de 3-2. Dat deze uitbleef, was te wijten aan het missen van de vele kansen. Een vrije trap van Mick van Moerkerk werd stijlvol gekeerd door doelman Snoek, Lennart Bril schoot oog-in-oog met de sluitpost hoog over. Even later kreeg de aanvaller nog een goede mogelijkheid, maar stond Snoek in de weg en eindigde de rebound van Berend Schoute de lat. Ook Thomas van den Berg mikte te hoog na goed terugleggen van Van Moerkerk.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, waarmee WVHEDW zich tekort zou doen. Dat aanvoerder Dennis Darnley bij het ingaan van de blessuretijd met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd, zat de ploeg van Kees Oostermeijer ook niet mee. “Maar ik geloofde er nog steeds in”, zei Lennart Bril na afloop.

20161126-wvhedw-edo-jan-vonk-lennart-bril-mikt-te-hoog-2

In de derde minuut van de extra tijd kwam het nog goed voor de thuisploeg. Wederom brak Van Moerkerk goed door aan de zijkant, haalde de achterlijn en na terugleggen wist Bril nu wel raak te schieten: 3-2. De ontlading was groot bij de 23-jarige aanvaller. “Ik heb altijd mijn hoofd koel gehouden omdat ik wist dat die bal nog een keer goed zou vallen.”

Door de overwinning lopen de Amsterdammers een beetje in op de concurrentie. “Op basis van de tweede helft is het een verdiende overwinning”, vindt Bril. WVHEDW blijft vierde, al is de achterstand op koploper HBOK verkleind naar zes punten. Met Marken (vijfde) en ZOB (derde) wachten nog twee zware wedstrijden voor de winterstop.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.