Home / Algemeen / Broedermoord bij Blauw Wit-DWV
Foto John Beckman

Broedermoord bij Blauw Wit-DWV

De gegevens vooraf waren meer dan pikant te noemen. Maar liefst vijf spelers van Blauw Wit stapten op het laatste moment van de overschrijving over naar DWV. Al sinds het begin van het seizoen stond deze wedstrijd in ieders agenda. Het werd geen beste vertoning van beide ploegen. Blauw wit won uiteindelijk met 2-1 door twee doelpunten van Adil Jamal. Inderdaad die speelde zijn hele leven voor DWV!

Dennis Darnley, Rainer Sion, Roger Monk en keeper Gregory Martin stonden allemaal in de basis elf van DWV tegen hun oude club Blauw Wit. Op het kunstgras waar ze vorig seizoen, en de jaren daarvoor, veel plezier en ook successen hebben gekend delfde ze nu uiteindelijk het onderspit. Aan de andere kant, bij Blauw Wit dus, stond Adil Jamal op het middenveld. De 25-jarige middenvelder speelde vanaf zijn jeugd voor DWV maar maakte in de zomer voor het eerste een overstap naar een ander club.

Foto Jaap Eijsing: Martha klimt voor boven Valpoort uit

Niet alleen de overgang van veel spelers naar de tegenpartij maakte het een pikante wedstrijd maar veel spelers zijn ook nog eens erg goed bevriend met elkaar. Zo zijn  de keepers Rachid El Guebli (Blauw Wit) en Gregory Martin goede vrienden maar gingen bijvoorbeeld Adil Jamal en Sylvan Martha afgelopen zomer nog met elkaar op vakantie. Niemand wil onder doen voor zijn vrienden maar daar was in het veld weinig van te merken.

Een bedroevend niveau voor de eerste klasse met veel balverlies en slordige passing. DWV was nog de minst slechte van de twee. Met name in het eerste half uur had de ploeg van Peter de Graaf het overwicht in doelpunten moeten uitdrukken. Blauw Witter Virgil Trustfull schoot bijna in eigen doel na een voorzet van Benjamin Ebu-Mordi. Uit de daarop volgende corner zag Dave Hertog zijn inzet van de lijn gehaald worden. Thijs de Graaff en Omar El Amraani waren ook nog in de buurt van een treffer. Blauw Wit styelde daar weinig tegen over. De enige echte kans die de ploeg van Jack de Gier kreeg was vlak voor rust. Jamal maakte een goede actie en legde terug op Achmed Baghouz. Zijn schot werd door invaller Clifton Mijnals geblokt en die zag zijn inzet van dichtbij weer worden gestopt door Martin.

 

Foto John Beckman: Adil Jamal wordt achterna gezeten door Dave Hertog

Een kwartier na rust bracht DWV-trainer Peter de Graaf Kobina Plange binnen de lijnen. De aanvaller baarde vorige week opzien door als invaller twee doelpunten te maken in twaalf minuten tijd. Vandaag leek het daar ook op. Plange stond nog geen minuut in het veld of hij omspeelde Achraf Badissi en liet El Guebli kansloos. Een gouden wissel. Het was, ruim een kwartier na rust, wel het moment om er vervolgens een echte wedstrijd van te maken. Blauw Wit gooide wat meer passie in de strijd. Invaller Mijnals werd nog van een score afgehouden door Martin maar ene kwartier voor tijd was het toch raak. Eigenlijk vanuit het niets. Een vrije trap van Justin Sporkslede krulde mooi voor het doel en Adil Jamal kon bij de tweede paal binnen tikken.  Nog geen drie minuten later was het ook 2-1. Baghouz stuurde Jamal in de diepte weg en beheerst scoorde de verdedigende middenvelder.  In een paar minuten tijd was de wedstrijd compleet gekeerd. DWV raakte geïrriteerd en liep tegen nog wat onnodige kaarten aan. Dennis Darnley kreeg een kaart vanwege een pittige overtreding op Valpoort en El Amraani kon zijn mond niet houden tegen de scheidsrechter.

Foto Jaap Eijsing: Achmed Baghouz in duel met Joel Gemin

In de resterende minuten had DWV nog wel recht op de gelijkmaker. Een kopdoelpunt van Martha, na mistasten van doelman El Guebli, werd om onduidelijke redenen (buitenspel? Hinderen van de keeper?) afgekeurd en Miles Tigchelaar kreeg de bal vlak voor het doel van Blauw Wit niet onder controle zodat ook die kans niet werd benut.

Blauw Wit mag zich de gelukkig winnaar noemen in deze derby waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. DWV-er en oud Blauw Wit speler Roger Monk: “Dit is heel pijnlijk. We hadden in de eerste helft gewoon moeten scoren. We hebben het al sinds het begin van dit seizoen over deze wedstrijd dus dit doet heel pijn. Dit is gewoon verschrikkelijk.”Blauw Wit trainer Jack de Gier kent de voorgeschiedenis: “Ik heb het in mijn bespreking ook nog aangehaald maar dat was eigenlijk niet nodig. Die jongens weten het beter dan ik in dit geval. Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben. Ik heb mezelf tot de winterstop de tijd gegeven om het allemaal goed neer te zetten.  We zijn echt nog zoekende. Daarnaast mis ik veel spelers en is ook Melvin Holwijn er niet meer bij (hij loopt stage in Engeland, red.) en zijn er de nodige spelers geblesseerd. Dit zijn belangrijke punten maar we hebben nog een hoop te doen.”

Later op deze site ook het verhaal van Adil Jamal. De oer DWV-er deed vanmiddag met twee treffers zijn oude club de das om.