Broertjes Groen scoren allebei twee keer voor Abcoude

Abcoude is het seizoen in de tweede klasse erg goed begonnen. De ploeg van Ton Bras won met 2-5 bij Kampong terwijl ruim twee maanden geleden daar nog met 5-3 verloren werd. Er is veel veranderd sinds die tijd.

Bras: “Er kan inderdaad veel veranderen in een paar maanden. We zijn nu amper in de problemen gekomen. De doelpunten die Kampong maakt hebben ze ook nog aan ons te danken.” Het goede spel van Abcoude de laatste weken werd al snel beloond want al na dertig seconden zorgde Martijn Groen voor de openingstreffer. Dat doelman Jeffrey IJmker snel daarna een bal in eigen doel sloeg was wel een tegenvaller, maar de schade werd snel hersteld toen Martijn Groen zijn tweede doelpunt van de middag maakte (1-2).

Bras: “We gaan uiteindelijk met een 2-2 stand de rust in , maar we waren zoveel beter. En dan waren we nog niet eens heel erg goed. Tegen AFC (zaterdag) en DVVA (in de beker, red.) speelden we namelijk een stuk beter.”

Na rust werd het klassenverschil snel duidelijk. Op een ‘hockeyveld’, zoals Bras het noemde, walste Abcoude over de thuisploeg heen. Twee treffers van Stefan Groen en eentje van aanwinst Ismael Markelo (kwam over van Hoofddorp) bepaalde de eindstand op 2-5.

Bras: “Als we de resultaten van het eind van het vorig seizoen bekijken (Abcoude boekte toen een hele goede serie en wist zich uiteindelijk via de nacompetitie te handhaven) en het spel wat ik nu van mijn ploeg zie dan zij we echt een moeilijk te kloppen ploeg. Het is gewoon heel lastig om van ons te winnen. Als we dit vast kunnen houden dan kan het wel eens een heel leuk seizoen gaan worden. Ik ben benieuwd waar het dan eindigt.”

Klik hier voor alle uitslagen , de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)