Home / Algemeen / Broodnodige zege AFC op De Treffers

Broodnodige zege AFC op De Treffers

AFC kan weer iets meer ademen in de Tweede Divisie. De ploeg van Ton du Chatinier pakte op bezoek bij De Treffers drie belangrijke punten in de strijd om handhaving. Door doelpunten van Pieter Koopman en Koen Bosma namen de Amsterdammers in de tweede helft afstand: 0-2.

“De overwinning is super belangrijk. Wij hebben weer een beetje afstand genomen van Spakenburg en hadden dit echt nodig”, zei spits Pieter Koopman na afloop. “Wanneer we deze zouden verliezen, zouden het zware weken worden. Nu hebben we een fijne voorsprong van zes punten met nog vier wedstrijden te gaan. Maar veilig zijn we zeker nog niet.”

In Groesbeek kozen de Amsterdammers, onder meer vanwege twee wedstrijden binnen 48 uur, voor een behoudendere speelwijze. “We wilden onze krachten een beetje besparen en dit pakte heel goed uit.” Zeker in de eerste helft gaf AFC nagenoeg niets weg. Daan Sutorius liet binnen vijf minuten een goede mogelijkheid op de openingstreffer onbenut en even later kwam Koopman net tekort bij een voorzet van Melvin Grootfaam.

Vlak na rust was het wel raak. Een hoekschop van Daan Sutorius schoot door en Koopman stond op de juiste plaats om in één keer de 0-1 binnen te schieten. “Een beauty, ik ben benieuwd naar de beelden”, glimlachte de doelpuntenmaker. Na 68 minuten verdubbelde Koen Bosma de voorsprong door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied over de muur in het doel te krullen: 0-2.

Echt in gevaar kwam deze voorsprong niet. “Achterin stond het als een huis. De Treffers probeerde veel uit voorzetten en raakte één keer nog de paal, maar daar bleef het bij”, aldus Koopman. “Het is bovendien fijn dat we ook weer een keer de nul houden. Dat is een tijdje geleden (18 december, red.).”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC