Home / Algemeen / Bruchner hoopt na veel blessureleed op handhaving met Overbos

Bruchner hoopt na veel blessureleed op handhaving met Overbos

Noud Bruchner kwam begin december hard in botsing met DVVA-doelman Jori Veldhuisen. De middenvelder van Overbos werd met de ambulance weggevoerd, maar inmiddels is hij hersteld. “De eerste vijf weken heb ik helemaal niks gedaan”, aldus Bruchner.

“Ik heb tot aan de winterstop rust gehouden en het daarna rustig weer opgepakt”, gaat Bruchner verder, die daarna vertelt over zijn botsing. “Hij kwam uit een gooide zijn knie naar voren, ik botste frontaal op zijn knie. Daardoor had ik vocht achter mijn longen en enkele gekneusde ribben, maar ik heb inmiddels min tweede wedstrijd gespeeld en ik voel mij goed.”

Bruchner verloor afgelopen zondag voor de tweede keer op rij. AFC, de koploper van de tweede klasse A, was met 3-1 te sterk. ,,Van tevoren wisten wij dast AFC voetballend sterker was. We hebben een beetje de pech dat ons spitsen moeilijk tot scoren komen, maar als de bal eenmaal goed valt, komt het vertrouwen bij hen terug. Daar ben ik zeker van.”

“Handhaven is ons enige doel. Op basis van de kwaliteiten in onze selectie zou dat al een heel goede prestatie zijn”, zegt Burchner, die voor zijn botsing in vijf duels zes keer scoorde. “Tijdens de eerste training van het seizoen scheurde ik mijn enkelband af, maar toen ik terugkwam liep het direct.”

De multifunctionele Buchner speelt het liefst op het middenveld. “Tegen AFC stond ik als linksachter opgesteld, omdat er een aantal spelers op vakantie waren. Ik word inderdaad een beetje heen-en-weer gegooid”, zegt hij met een lach. “Dat komt doordat we soms 4-4-2 spelen en dan speel ik op het middenveld, terwijl als we 4-4-3 spelen word ik voorin opgesteld. Maar het liefst speel ik als linkshalf of nummer 10.”

Overbos bezet momenteel de negende plaats. “Over mijn spel ben ik tevreden, maar als team moeten we constanter worden. Gelukkig hebben wij twee weken de tijd om onze hoofden leeg te maken.”

De ploeg uit Hoofddorp hervat op 14 februari de competitie met een thuiswedstrijden tegen nummer twee AMVJ.

Foto Thomas Vegter / VegterImages

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)