Bud Water verruilt Bloemendaal voor De Dijk

De Dijk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Bud Water. De negentienjarige linksbuiten komt over van Bloemendaal, waar hij slechts één seizoen actief was. Daarvoor kampte hij namelijk met een erge rugblessure die hem twee jaar lang aan de kant hield.

Als jeugdspeler belandde Bud Water via DWS en SV Zandvoort bij het inmiddels opgeheven Young Boys in Haarlem. Water was echter al uitgevallen met een rugblessure. Hij verloor het plezier en maakte pas twee jaar daarna weer speelminuten op het voetbalveld. Hij kreeg de kans bij Bloemendaal in de derde klasse C en verlaat de club na één seizoen alweer voor hoofdklasse De Dijk.

“Het is me enorm bevallen bij Bloemendaal”, vertelt hij. “Het was even wennen na mijn lange blessure, ik ben namelijk nog steeds niet topfit. Ik kreeg de kans en vond het plezier weer terug. Het heeft me zelfs een overstap naar De Dijk opgeleverd. Een grote stap, maar ik denk dat ik het wel aan kan.”

Via een goede vriend werd Water geïntroduceerd in Amsterdam-Noord. Hij mocht enkele keren meetrainen en viel goed in de smaak. “Het is een mooie club. Voor mij wordt het wel even wennen, maar de kans die ik krijg moet ik pakken. Voetballend denk ik zeker mee te kunnen, alleen ben ik nog niet topfit. Ze brengen me rustig, maar ik hoop wel veel speelminuten te maken in de Hoofdklasse.”

Verslag Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)