Home / Algemeen / Buikloot houdt stand bij Blauw Wit (W)

Buikloot houdt stand bij Blauw Wit (W)

Het eerste zaterdagteam van Buiksloot heeft zich prima staande weten te houden in de heenwedstrijd van de na-competitie finale tegen 3e klasser Blauw Wit (W). Na de verassende uitschakeling van AFC’34 moesten de noord-Amsterdammers het vandaag doen zonder de geschorste Gijs Boerwinkel en Moamar Heerenveen. Op de bank zat de zieke en stemloze trainer/coach Remco van Twiller die in de coaching vandaag niet veel kon uitrichten langs de lijn.
De wedstrijd begon zoals verwacht met veel en langdurig balbezit voor Blauw Wit (W) omdat Buiksloot het initiatief aan de gastheren liet er ver inzakte. Nog binnen de eerste vijf minuten leken de Blauwen dit balbezit te verzilveren toen Danny Roos Sander Gijsen met een fraaie pass de diepte in stuurde. Oog in oog met Buiksloot doelman Boakye zag hij zijn inzet gekeerd en bleef niets meer over dan een hoekschop. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten. In de achtste minuut kreeg Buiksloot halverwege de BW-helft een vrijetrap te nemen. Kay van den Burg krulde deze het strafschopgebied in maar zag de bal weg gewerkt worden. Deze kwam echter in het bezit van Buiksloter Sergej Sheer maar ook zijn inzet smoorde, Nick Koch was de volgende die het probeerde maar zijn inzet werd nog door Stefan van Eerde gekeerd echter op de inzet van Jelle Braaksma had niemand meer antwoord en hij schoot op zijn beurt de 0-1 binnen.
IMG_7813
Niet veel later had Buiksloot direct de tweede treffer kunnen scoren maar van den Burg gunde de kans aan Nabil Jamal die zich in buitenspelpositie bevond en dus ging deze kans ter zielen. Hierna was het weer de beurt aan Blauw Wit (W) die na achttien minuten een vrije trap te nemen kreeg op zo’n twintig  meter van het doel van Boakye. Deze belande in de muur van Buiksloot waar scheidsrechter Ruiter een handsbal constateerde en de bal vier meter dichterbij lag. Deze tweede kans liet Roos zich niet ontnemen en met een mooi curve verdween de bal strak in de bovenhoek. Na deze treffer kwam het duel in evenwicht zonder dat een der ploegen aanspraak maakte op een voorsprong. Noemenswaardig was nog het uitvallen van Sheer aan Buiksloot kant en Remco van Houten aan BW kant, beide met een blessure. Zodoende brak de rust aan met een 1-1 stand.
IMG_7815
Bij aanvang van de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Beide teams wilde wel maar kwamen op de een of andere manier niet tot het creëren van kansen onder een brandende zon. Tien minuten na rust leek Buiksloot weer op voorsprong te komen toen Karim Abay via een verre inworp van den Burg bereikte. Deze kon op zijn beurt schuin voor de keeper tevoorschijn komen maar zag zijn inzet via de hand van doelman van Eerde en de buitenkant van de paal naast het doel belanden. Heel langzaam leken de krachten weg te vloeien bij de Amsterdammers waardoor Blauw Wit steeds meer druk op de Buiksloot defensie uit oefende.
De gasten leken halverwege de tweede helft te bezwijken toen de ploeg van van trainer Ab ten Broek tot drie maal toe binnen twee minuten op voorsprong had moeten komen. Roos schoot geheel vrijstaand echter naast het doel van Boakye die kort daarna een inzet van dichtbij van Michel Kef keerde en even daarna weer een kopbal van de alleen voor het doel staande Rico Langeberg ternauwernood over zag vliegen. Blauw Wit (W) ging met drie spitsen spelen om nog iets de forceren. Dat wat voor Buiksloot over bleef was overleven. Na liefst zes minuten blessuretijd floot de heer Ruiter voor het verlossende eindsignaal en had Buiksloot het resultaat wat het voor de terugwedstrijd zo graag wilde behalen. Volgende week volgt de beslissing waarbij Buiksloot zonder de geschorste Nick Koch maar met de terugkerende Boerwinkel en Heerenveen mag proberen promotie naar de derde klasse af te dwingen.
Send this to a friend