Buiksloot boekt vierde zege op rij na winst bij Hillegom

In de zondag tweede klasse B heeft Buiksloot de vierde zege op rij geboekt. Hillegom werd met 1-0 verslagen. Ayoub Salihi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege stijgt de ploeg van Leeroy Echteld met stip op de ranglijst.

Met veel strijd werd Buiksloot bestreden want daar was niets mis mee. De ploeg van coach Lerooy Echteld werd grotendeels belet snelheid op de mat te leggen. Het tempo was dan ook niet hoog. “Echteld hierover: “Dat was een verdiensten van Hillegom. We kregen weinig tijd om ons spel te spelen omdat Hillegom er kort opzat. Daar hadden wij moeite mee. Toch hebben we voor de rust de mogelijkheden gehad om een goal te scoren en dat had ook moeten gebeuren is mijn mening”.

Wat dat betreft  had de coach groot gelijk. Voor Hillegom was er in de eerste helft niet veel te halen. Toch kreeg het de beste kans rond de 20e minuut. Alleen voor keeper Donovan Wal schoot Christian Nederpel naast en ontsnapte Buiksloot. Voor die grote kans van Nederpel had de ploeg van Echteld al wat reële mogelijkheden gehad de eerste tien minuten. Spelmaker Kobina Plange had pech met een inzet en een bal tegen de paal. De gehele eerste helft dicteerde Buiksloot. Mooi combinatiespel tot de zestien was er te zien, alleen het vervolg ontbrak, de eindpass. Ook een afstandsschot van Plange en een inzet van Moushine el Yacoubi troffen geen doel en bleef de ruststand voorlopig op 0-0 staan.

Nederpel kwam namens Hillegom ook niet tot scoren

In de tweede helft viel de beslissing van de wedstrijd al rond de 52e minuut zou later blijken. Via de rechterkant werd Ayoub Salihi in stelling gebracht wat de 0-1 betekende. Een paar minuten later leek de definitieve beslissing te vallen. Soufyan Saidi verzuimde echter en bleef Hillegom een grotere achterstand bespaard. Dat Buikslot een fase van de wedstrijd gas terug nam kwam Hillegom niet slecht uit. Het kon behoorlijk druk uitoefenen op de manschappen van Echteld. Het was te danken aan keeper Wal dat de 0-1 bleef staan. Een aantal corners brachten veel onheil voor het doel bij Buiksloot. Twee maal achtereen was Wal heel alert en redde uitstekend. Voor een groot deel was het aan hem te danken dat de drie punten mee naar Amsterdam gingen omdat de voorsprong niet verder werd uitgebouwd.

Na afloop was Hillegom coach Bas Naber teleurgesteld over het resultaat. We hebben tegen een goede ploeg gespeeld. Toch hebben we een paar mogelijkheden gehad het laatste kwartier om op gelijke hoogte te komen met Buiksloot. Dan moet je een beetje geluk bij hebben dat hij er invalt, want dan pak je toch nog een puntje. Ik kan de jongens niets verwijten over hun strijdlust. Ze hebben er keihard voor gevochten maar helaas staan we weer met lege handen. Ik blijf vertrouwen houden in mijn ploeg. Het moet een keer kantelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buiksloot coach Leeroy Echteld was blij dat de drie punten werden binnengehaald door zijn team en de vierde zege op rij. “We hebben het onszelf vandaag behoorlijk moeilijk gemaakt. Voor de rust hadden we al het verschil moeten maken. Wat ik al eerder aangaf; Hillegom gaf ons weinig ruimte om goed combinatievoetbal te spelen. Toch kregen we een aantal goede mogelijkheden in de eerste helft, daar hadden we meer mee moeten doen. Ik vond ons vandaag minder spelen dan vorige week. Dat we toch de drie punten pakken is dan mooi meegenomen want Hillegom maakte goed gebruik dat wij achterover gingen leunen. Veel lange ballen werden er ingezet door Hillegom. Kijk, dat is niet onze kracht en daar maakte Hillegom goed gebruik van. Dat dit de vierde overwinning op rij is doet me deugd en kunnen we mee verder. Ik had ook wel gewild dat we dan vandaag wat beter hadden gevoetbald. Het is een jonge groep spelers waar ik mee werk dus is er nog genoeg werk aan de winkel”.