Home / Algemeen / Buiksloot degradeert voor tweede jaar op rij
Foto Mario Wormhoudt: Brian Tevreden verruilt Buiksloot voor EVC

Buiksloot degradeert voor tweede jaar op rij

Voor Buiksloot is er een einde gekomen aan hun verblijf in de derde klasse. De ploeg van Brian Tevreden verloor vandaag met 1-2 van RODA’23 waardoor het degradeert naar de tweede klasse. Vorig seizoen degradeerde Buiksloot al uit de tweede klasse.

Buiksloot moest vanmiddag winnen om zich eventueel via de nacompetitie nog te kunnen handhaven in de derde klasse. Toch ging het al vroeg in de wedstrijd mis voor de Amsterdammers. Al in de zesde minuut van de wedstrijd was het Lennart Rust die op aangeven van Roy van Essen wist raak te koppen.

Ondanks de vroege tegentreffer was het Buiksloot dat de schade snel wist te herstellen. Abdellah Attalj profiteerde optimaal van miscommunicatie in de verdediging van de Bovenkerkers en wist vijf minuten na de tegentreffer de stand alweer gelijk te trekken.

Buiksloot ging vervolgens op jacht naar een voorsprong en kreeg voor de rust nog drie goede kansen om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Helaas stond het vizier bij de thuisploeg niet op scherp waardoor beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Na de rust was het opnieuw Buiksloot dat het initiatief nam en niet goed omging met de geboden kansen. De bezoekers toonde zich aan de andere kant van het veld slagvaardiger. Na een goede voorzet van Matthijs Coenradi kon Stijn Konings binnen tikken en de Bovenkerkers op voorsprong brengen (1-2).

RODA’23 ging na de voorsprong wel beter voetballen, maar de grootste kansen bleven voor Buiksloot. Omdat de Amsterdammers in het resterende half uur opnieuw niet goed omgingen met hun kansen was het RODA’23 dat met de overwinning van het veld kon stappen, waardoor Buiksloot als laatste eindigt in de competitie en is gedegradeerd.

Brian Tevreden: “We wisten dat we vandaag moesten winnen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik vond dat we de bovenliggende partij waren, maar als je zoveel kansen mist dan is het niet gek dat je degradeert. We hadden vandaag nog een kleine kans en die hebben we niet gepakt. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar door het missen van de kansen niet gewonnen en dat heeft ons dit seizoen wel vaker punten gekost”.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag derde klasse C

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)