Buiksloot en De Dijk (zaterdag) houden elkaar in vermakelijke derby in evenwicht

De Noord-Amsterdamse derby in de zaterdag derde klasse A tussen Buiksloot en De Dijk heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen vermaakten het publiek, maar konden niet het verschil maken. Op sportpark Buiksloterbanne werd niet gescoord: 0-0.

Waar De Dijk-trainer Ron Stoffels aangaf geen speciale derbygevoelens te hebben, was dit bij zijn spelers anders. De Dijk was gebrand op de drie punten en begon sterk aan de wedstrijd, maar beloonde zichzelf te weinig voor het overwicht in het eerste halfuur. Buiksloot had het in deze periode enorm lastig en kwam weinig aan voetballen toe.

Trainer Remi Boshuizen greep in met een wissel en vanaf dat moment begon de thuisploeg ook beter te voetballen. Het laatste kwartier van de eerste helft was spectaculair met enorme kansen aan beide kanten. De grootste was voor Racid Maaziz (De Dijk). Op slag van rust werd zijn inzet op grandioze wijze gekeerd door Buiksloot-doelman Nicky van der Matten.

Na de rust ging Buiksloot duidelijk op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen. De derby werd vervolgens ontsierd door een rode kaart voor Danny van de Kolk, die na protest en geklap richting de scheidsrechter met rood kon vertrekken. Het duel werd hierna een stuk harder en de kaarten (zeven in totaal) vielen in een rap tempo. Vlak na de rode kaart voor De Dijk maakte Buiksloot-verdediger Luke Ekker eenzelfde overtreding, inclusief cynisch applausje, maar hij mocht blijven staan.

Met een man voerde de thuisploeg de druk op. De ingevallen Rocky Nuamah kreeg vrij snel twee enorme kansen, alleen was beide keren doelman Ruben Geervliet een sta-in-de-weg. Ook werd Sofyan Abarkan op het moment van schieten onderuit gehaald en kreeg hiervoor slechts geel voor een vermeende schwalbe, tot ongeloof van de technische staf van Buiksloot. Zelfs in blessuretijd lukte het niet om de score te openen. Abdelhak Challaoui zag zijn kopbal goed gekeerd worden door Geervliet en Reda El-Kouaa mikte over.

De derby eindigde zoals die begon (0-0) en daar schiet vooral Buiksloot vrij weinig mee op. De Amsterdammers wachten nog altijd op de eerste zege en staan met drie punten uit vier wedstrijden onderin. De Dijk heeft twee punten meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman