Buiksloot en HBOK verdelen de punten tijdens kraker van Noord

Buiksloot en HBOK hebben elkaar in de topper in de zaterdag derde klasse A in evenwicht gehouden. De derby van Amsterdam-Noord, met ruim driehonderd man erg goed bezocht, leverde geen winnaar op, al voelde het 2-2 gelijkspel voor HBOK het meest zuur. De ploeg van Jan de Haze gaf op bezoek bij Buiksloot een 0-2 voorsprong uit handen.

Het begon heel goed voor de Zunderdorpers. Nadat de bezoekers een hoop kansen creëerden, was het na tien minuten raak. Uit een prima uitgespeelde aanval opende Mostapha el Aamrani de score: 0-1. Direct na deze treffer gooide Buiksloot de schroom van zich af en begon de thuisploeg beter te voetballen, resulterend in een paar kleine kansjes. Op het moment dat de toeschouwers dachten dat de thuisploeg de stand gelijk zou trekken, sloeg HBOK opnieuw toe. Een verre inworp werd verlengd en Angelo Groen kon bij de tweede paal de 0-2 binnen schuiven.

Vlak voor rust deed Buiksloot alsnog iets terug. Na een mooi één-tweetje tussen Mohamed el Jaouhari en Abdelghani Aakouk schoot uiteindelijk Abdelhak Challaoui raak: 1-2. De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg meer vertrouwen: in de tweede helft ging de ploeg van Remi Boshuizen met de minuut beter voetballen en had Buiksloot de controle over de wedstrijd. HBOK moest het laatste halfuur verder met tien man nadat Groen rood kreeg voor het beledigen van Buiksloot-doelman Nicky van der Matten, onder het oog van de scheidsrechter.

Ondanks het overtal kwam de thuisploeg niet verder dan een paar speldenprikjes. Met invaller Annas Dabachi kwam er meer bravoure bij Buiksloot en diezelfde Dabachi speelde ook een grote rol bij de gelijkmaker. Zijn schot werd gekeerd door doelman Jeremy Vrede, waarin Sofyan Abrakan in de rebound alsnog de 2-2 maakte. Beide ploegen zochten in de slotfase nog naar de overwinning. HBOK was hier het dichtst bij, alleen stond de paal deze in de weg, waardoor de punten eerlijk werden verdeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.