Buiksloot grijpt strohalm met zege op Wasmeer

In de zondag tweede klasse B heeft Buiksloot een belangrijke 3-1 overwinning behaald op Wasmeer en zich tevens gerevancheerd van de eerder dit seizoen 6-4 geleden nederlaag. Jurre Fraenk werd met twee doelpunten uiteindelijk de matchwinnaar.
De bedoelingen van Buiksloot waren duidelijk. Het zocht meteen de aanval met in de tiende minuut een schot van Mo Jamai dat net naast ging, en even daarna  een schot van Bakary Jobe op de lat. Wasmeer, dat uit de laatste twee wedstrijden zes punten behaalde en vol vertrouwen aan de wedstrijd was begonnen,  probeerde met lange ballen uit de druk van Buiksloot te komen. Dat lukte even door een afstandsschot van Jordy Ham maar het was toch Buiksloot wat de klok sloeg.
Na een half uur was het dan raak voor de Noordamsterdammers. Een schitterende knal vanaf links door Jerrel Fraenk sloeg als een granaat achter Wasmeer doelman Edwin Verdam in de benedenhoek. Vol zelfvertrouwen zocht het team van trainer Brian Tevreden naar het tweede doelpunt. Dat doelpunt is daar ook vijf minuten voor de rust. Een uitstekende actie op links van Regilio Kranenburg met een dito voorzet werd met een snelle voetbeweging door Jamai omgezet in 2-0.
Even voor rust is er simpel balverlies op het middenveld van Buiksloot en andermaal Ham is met een knap schot dicht bij een tegentreffer. Een waarschuwing voor de thuisploeg dat de match nog niet over was. Na rust zijn de rollen inderdaad omgedraaid. Wasmeer nam het initiatief maar veel kansen leverde dat niet op. Er zijn wat schoten maar de uitstekende Buiksloot doelman Lloyd Dielingen wist daar wel raad mee.
De wedstrijd kreeg opeens een andere wending als er een incident is tussen Wasmeer verdediger Joey Zieltjens en Buiksloot aanvaller Jobe. Beide spelers gingen heftig in conclaaf en daarbij is ook het nodige duw –  en trekwerk. Wat er nu precies is voorgevallen tussen beide spelers is niet helemaal duidelijk. Met de juiste beslissing van trainer Tevreden om Jobe maar te wisselen gaat de match verder.  Maar na dit incident verloor Buiksloot het hoofd en de controle op de wedstrijd. In de 72ste minuut profiteerde Wasmeer hiervan als invaller Mets de Jong een voorzet van rechts keihard inkopt.
Het laatste kwartier is zenuwslopend voor de thuisploeg met een aanvallend Wasmeer. Met uitvallen kreeg Buiksloot tenslotte lucht en in de laatste minuut is er de bevrijdende treffer als Jerrel Fraenk een individuele actie afrond met een prachtige knal.  Buiksloot trainer Tevreden zei na afloop; ” Ik ben opgelucht, een prima overwinning, na het incident met Jobe kneep ik hem even daarom maar de wissel, maar een verdiende winst met een zeer sterke eerste helft “. Door deze overwinning en de nederlaag van De Meteoor verlaat Buiksloot de laatste plaats en loopt het zelfs wat punten in op Wasmeer voor een positie in de nacompetitie, al is de achterstand op het team uit Hilversum met zeven punten nog behoorlijk!