Buiksloot kiest voor Tevreden na vertrek Echteld naar AZ

Zondag tweedeklasser Buiksloot heeft in Brian Tevreden voor het komend seizoen een nieuwe trainer. Dit lag niet in de lijn der verwachting, maar de klopt was genoodzaakt op zoek te gaan omdat de huidige trainer Leeroy Echteld naar de B1 van AZ vertrekt.

Voorzitter Rob Schulp: “Het speelde al een tijdje. Ik wist dat Leeroy in gesprek was met AZ. Het heeft alleen langer geduurd. Ik had liever gehad dat het zes weken geleden al duidelijk was. Met de hulp van Leeroy  zijn we met Brian in contact gekomen en we waren er dan ook snel uit.”

Tevreden was dit seizoen werkzaam bij Oosthuizen en eerde al trainer bij VVA/Spartaan. Echteld en Tevreden kennen elkaar uit het betaalde voetbal bij Haarlem. Tevreden tekende voor een seizoen met een optie voor ene tweede jaar. Echteld: “Ik voelde me verplicht de club te helpen aan een goede trainer en dat is Brian. Hij heeft al een paar weken met me mee gelopen bij de club om te zien hoe alles er daar aan toe gaat. Ik hoop dat ik komend jaar toch nog ene rol van betekenis kan spelen bij de club. Bij AZ ben ik vooral overdag bezig, dus ’s avonds heb ik voldoende tijd om een adviserende rol te spelen.”

Echteld verwacht een overwinning voor DWV
Echteld vertrekt bij Buiksloot en is komend seizoen trainer van de B1 van AZ

Echteld was lange tijd met AZ in gesprek. Echteld: “Het was een lang proces. Via Jose Fortes Rodriquez zijn ze bij mij gekomen. Toen kreeg ik een persoonlijkheidstest met ruim honderd vragen. Daarna volgden gesprekken met hoofdopleiding Aloys Wijnker en toen nog met technisch directeur Ernest Stewart. Ze gaan hele grondig te werk. Pas toen dat allemaal achter de rug was, zijn we gaan onderhandelen.”

Voor Buiksloot, die bijna de hele selectie ziet vetrekken, wordt het tijd om nu snel te handelen. Voorzitter Schulp: “Ik denk  dat de hele selectie weg gaat. De nieuwe trainer wil ook wat anders. We hebben dus nog een hoop te doen. Ik ben blij dat Leeroy, net als met het vinden van een nieuwe trainer, daar bij zal helpen.

Volgende week een uitgebreid verhaal met de nieuwe trainer Brain Tevreden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)