Home / Algemeen / Buiksloot krijgt punten in mindering vanwege ‘collectief bedreigen van scheidsrechter’

Buiksloot krijgt punten in mindering vanwege ‘collectief bedreigen van scheidsrechter’

Zaterdag derdeklasser Buiksloot heeft een straf van drie punten in mindering gekregen vanwege het ‘collectief bedreigen van de scheidsrechter’ tijdens en na de wedstrijd tegen HCSC. Ook wordt het eerste elftal voorwaardelijk uit de competitie genomen. Buiksloot gaat hier nog actie tegen ondernemen.

Op 11 mei (3-2 nederlaag voor Buiksloot) trok scheidsrechter Hemkes liefst drie keer rood voor de Amsterdammers: eentje nadat een Buiksloot-speler aan het vloeken was (naar een teamgenoot, maar de arbiter vatte dit naar verluidt anders op), de tweede vanwege een vermeende slaande beweging en de derde zou de leidsman na afloop hebben bedreigd. Ook werd de grensrechter tijdens het duel weggestuurd nadat hij na een discutabel doelpunt van HCSC riep ‘dat ik niet voor uw (lees: de scheidsrechter) kan instaan’. Volgens aanvoerder Luke Ekker zijn de aanklachten ‘overdreven’. “Het ging maar om één individu, die we gelijk hebben weggetrokken. De rest heeft hier niets mee te maken.”

Naast de punten in mindering en schorsingen naar aanleiding van de rode kaarten heeft de club ook een voorwaardelijke straf gekregen. Wanneer dit binnen een bepaalde periode nogmaals gebeurt, wordt het eerste elftal uit de competitie gehaald. “We hebben nog de gelegenheid om daarop te reageren, dat is eerst misgegaan. Dat gaan we absoluut doen”, zegt bestuurslid technische zaken Gerard Schouten. Het is de tweede puntenstraf voor de Amsterdammers, nadat er vorige maand twee punten ingeleverd moesten worden vanwege het onreglementair meespeler van trainer Remi Boshuizen.

“De gifbeker moet helemaal leeg, want we hebben heel weinig succes gehad met Buiksloot”, vervolgt Schouten. “Volgend seizoen gaan we heel fris aan de slag met de Volewijckers. Of dat nou in de derde of vierde klasse is.” Als de straf gehandhaaft blijft, moet Buiksloot het als nummer dertien van de derde klasse A in de nacompetitie opnemen tegen de middelste periodekampioen van de vierde klasse B. Kijk hier voor de actuele stand.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend