Buiksloot krijgt twee punten in mindering vanwege meespelen trainer Remi Boshuizen

Buiksloot staat door een straf van twee punten in mindering weer onder de nacompetitiestreep van de zaterdag derde klasse A. De Amsterdammers worden gestraft voor het laten meespelen van hun trainer Remi Boshuizen. De club laat weten hiertegen in beroep te gaan.

“Wij vinden deze straf veel te hoog. Remi heeft op eigen verzoek een stapje teruggedaan, we hebben Henk Fryde als hoofdtrainer aangesteld en vanwege wat personeelsproblemen heeft Remi zichzelf aangeboden om in te vallen”, verklaart bestuurslid technische zaken Gerard Schouten. “Dat hebben we ook goed op het wedstrijdformulier aangegeven. Wij hebben het allemaal netjes gedaan.”

Volgens de reglementen van de KNVB mag iemand die op een eerder moment als trainer heeft gewerkt, datzelfde seizoen niet meer als speler in actie komen. Daarom moet ook de wedstrijd tegen Purmersteijn (werd met 3-1 gewonnen, red.) worden overgespeeld. “Het is niet zeker dat we die wedstrijd weer winnen, dus dan zouden we eigenlijk vijf punten worden gestraft.”

Buiksloot gaat in beroep. Schouten erkent dat de bond formeel gelijk heeft (“wij hebben die regel een beetje over het hoofd gezien”), maar wil het toch aanvechten. “Ik weet niet of het nut heeft. Het is meer een gevoel dat het nog kan, ook van anderen binnen de club. Hij is 45 en heeft maar tien minuten meegespeeld. Het is niet dat we opeens een speler hadden die drie keer scoorde. Daarom vinden we deze straf behoorlijk hoog.”

Kijk hier voor de actuele stand in de zaterdag derde klasse A.

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)